Γαλλία: Δεκατρείς νεκροί από γρίπη σε γηροκομείο -Μέσα σε δύο εβδομάδες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΞΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ
ambu-708_1

 

 

 

 

 

 

 

Δεκατρείς ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ένα γηροκομείο στη Λυών στην νοτιοανατολική Γαλλία πέθαναν από γρίπη έπειτα από τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ έξι ακόμη νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες εποπτείας να διαλευκάνουν αυτό το «έκτακτο γεγονός».

Από τους 72 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας Κοριάν Μπερτελό στη Λυών και προσβλήθηκαν από γρίπη, 13 άνθρωποι με μέση ηλικία 91,5 ετών πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενώ έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανέφερε το υπουργείο με ανακοίνωση του.

Σε επιθεώρηση του στο γηροκομείο την Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας «διαπίστωσε ότι από εκείνη την ημερομηνία είχαν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα (ενάντια στη εξάπλωση της γρίπης)», σύμφωνα με το υπουργείο.

Η επιδημία της εποχικής γρίπης εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, με μεγάλη αύξηση ανθρώπων που διακομίστηκαν σε μονάδες εκτάκτων περιστατικών και των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται.

Από την 1η Νοεμβρίου, 381 σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν τεθεί υπό εντατική θεραπεία και 22 άνθρωποι έχουν πεθάνει σύμφωνα με τελευταία έκθεση που δημοσίευσαν την Τετάρτη οι αρχές.

169 κρούσματα λοιμώξεων έχουν καταγραφεί σε μονάδες ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω αντιστοιχούσαν στο 63% των νοσηλειών.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2015 καταγράφηκε ένας αριθμός ρεκόρ στο ποσοστό θνησιμότητας με 18.300 θανάτους στην Γαλλία σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής Παρακολούθησης.

Φωτογραφία: wiimedia

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα