Γαλλία: Αύξηση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού

28/1/21 | 0 | 0 | 75 εμφανίσεις

Την ώρα που τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού εκτοξεύονται οι γαλλικές αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για τη λήψη μέτρων ανοιχτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποκλείει ένα τρίτο και πολύ σκληρότερο λοκντάουν.

    
Frankreich Paris | Weihnachten Eiffel Turm Coronakrise

Η είδηση που παγώνει το αίμα των Γάλλων είναι η κατακόρυφη και ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία. Υπολογίζεται ότι το 10% των κρουσμάτων στη Γαλλία σχετίζονται με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Βάσει μετρήσεων του οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στις 8 Ιανουαρίου η μετάλλαξη κάλυπτε μόλις το 3,2%, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, έφτασε στο 9,4%.

Εν αναμονή αποφάσεων από το πρόεδρο Μακρόν

Στο τραπέζι ακόμα και ένα τρίτο λοκντάουνΣτο τραπέζι ακόμα και ένα τρίτο λοκντάουν

Τα στοιχεία επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Αττάλ, που αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα ενός τρίτου λοκντάουν που από μέρες συζητείται:

«Η κυβέρνηση θα περιμένει έως το Σάββατο για να κλείσουν 2 εβδομάδες από την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα», που όμως ο ίδιος θεώρησε όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Δήλωσε ότι «όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, έως και ένα νέο πολύ σκληρό λοκντάουν.

Έτσι, οι πάντες περιμένουν τις αποφάσεις Μακρόν που κλεισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων συσκέπτεται σήμερα και αύριο, με υγειονομικούς, με άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, και με εκπροσώπους της γαλλικής οικονομίας. Οι μεν ζητούν άμεσο «λοκντάουν» οι δε να μην πληγεί ακόμα μια φορά η οικονομία. Η υπερβολική αναμονή ωστόσο φέρνει αγανάκτηση στο πληθυσμό. Καιρός για τον πρόεδρο Μακρόν να αποφασίσει.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Οι λόγοι για να βλέπετε "Anixnefseis web tv" είναι πολλοί αλλά θα σας αναφέρω τρείς, χωρίς να δίνω μικρότερη σημασία σε ερεθίσματα από άλλες. 1.- Ο Υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Χατηθεοφάνους ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας