Γαβρόγλου και συνδικαλιστές τα βάζουν με διευθυντή σχολείου και δικαστές! Γιατί τιμώρησαν μαθητές που έκαναν κατάληψη

31/5/17 | 0 | 0 | 730 εμφανίσεις
Η ΕΛΜΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωτογραφία: Sooc

Στο εδώλιο του μαθητοδικείου, το οποίο και τους καταδίκασε, κάθισαν τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, ύστερα από υπόδειξη του διευθυντή του σχολείου ο οποίος τους «έδειξε» ως πρωτεργάτες της κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου κατέδειξε τους τρεις μαθητές ως υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων και οδηγήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο Ανηλίκων. Στους τρεις μαθητές επιβλήθηκε η ποινή των 80 ωρών κοινωνικής εργασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 παρ. 1Ζ του ποινικού κώδικα.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς των τριών μαθητών παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ωστόσο κρίθηκαν αθώοι.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών αλλά και του ίδιου του υπουργού Παιδείας!

Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, μιλά για «παράδοση» διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων με συγκεκριμένο τρόπο, αναφέρει ότι όποιος φθάνει στο σημείο να οδηγεί μαθητές στα δικαστήρια έχει χάσει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και ότι γενικότερα πρέπει να καταδικαστούν τα μαθητοδικεία.

Μάλιστα, καταφερόμενη κατά του διευθυντή του σχολείου η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητά την απομόνωσή του -όπως και των ομοίων του- όχι μόνο από το Σύλλογό του και το Σωματείου του, αλλά και από την… τοπική κοινωνία! «Ο συγκεκριμένος ”συνάδελφος” -και όσοι στηρίζουν τέτοιες ενέργειες- χρειάζεται να απομονωθεί από τον Σύλλογο του, το Σωματείο αλλά και την τοπική κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών, προτείνοντας τη διαγραφή του από το Σωματείου τους.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι η ανεξαρτησία  του Μαθητικού Κινήματος πρέπει να είναι σεβαστή από όλους, αναφέρει ότι «το Μαθητικό Κίνημα έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του δομές και η επιλογή των μορφών πάλης είναι υπόθεση των ίδιων των μαθητών».

Την υπεράσπιση των μαθητών, όμως, δεν ανέλαβε μόνο η τοπική ΕΛΜΕ αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ο οποίος πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα και βάζει στο στόχαστρό του, εκτός από τον διευθυντή του σχολείου, ακόμη και τους δικαστές που δίκασαν τα παιδιά και υπόσχεται αλλαγή των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή (σ.σ. επειδή ενημέρωσε τις αρχές ότι έκαναν κατάληψη), καθώς όπως αναφέρει με αυτόν τον τρόπο «προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».

Οσον αφορά τους δικαστές αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπερβολική κρίνεται και η απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη».

Πηγή: Γαβρόγλου και συνδικαλιστές τα βάζουν με διευθυντή σχολείου και δικαστές! Γιατί τιμώρησαν μαθητές που έκαναν κατάληψη | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας