Γάλλοι Nτεγκολιστές: Η Τουρκία, η Λευκορωσία και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ingirumimus –   Comité Valmy (Γαλλία).

Ο Barnier και ο Frost επιδεικνύουν τις διαφωνίες τους στο κοινό

Οι «Ευρωπαίοι» εμπλάκηκαν τελείως στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Είναι φυσικά το αποτέλεσμα της ηλίθιας πεισματότητας του Barnier και της ομάδας του. Καταρχάς, καταλαβαίνουμε ότι ήθελε να το καθυστερίσει, πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα που θα εμπόδιζε τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν τη φυλακή της ΕΕ. Αλλά τώρα η υπόθεση τελείωσε, οι Βρετανοί έχουν ήδη φύγει! Ό, τι να σκέφτεται κανείς για τους Βρετανούς και την επιθυμία τους να απομακρυνθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σαφές ότι ο Barnier έκανε εντελώς λάθος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, διότι εάν υφίστανται διαπραγματεύσεις, είναι για να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό που δεν μπορεί να είναι η ολική αποδοχή των επιθυμιών των ευρωπαϊστών [1]. Ο Μπαρνιέ, επικεφαλής γραφειοκράτης του Brexit, έχασε μόλις τέσσερα χρόνια κάνοντας ό τι να είναι, και δεν πήρε τίποτα. Εάν, όπως πιστεύουν ορισμένοι, οι διαπραγματεύσεις δεν επιτύχουν, οι σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εμπίπτουν στο δίκαιο του ΠΟΕ [2]. Ωστόσο, ο τελευταίος θα είναι λιγότερο ευνοϊκός για την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως επειδή έχει πλεονασματικές εμπορικές συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν το ελεύθερο εμπόριο μειώνεται, χάνει το μέρος που έχει το εμπορικό πλεονέκτημα. Είναι ένας οικονομικός κανόνας. Στη προκειμένη περίπτωση, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι η Γερμανία και η Γαλλία. Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και το χάσμα μεταξύ των λεγόμενων «λιτών» χωρών και των χωρών του «κλαμπ Med» διευρύνεται [3]. Η αναβλητικότητα του Barnier προσθέτει μια φυσικά κακή και υποβαθμισμένη κατάσταση. Επισημαίνω ότι το «τρομερό» πακέτο τόνωσης της ΕΕ δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα.
Οι ανοησίες του Barnier μας λένε ότι όταν θέλετε να φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, πρέπει να βγείτε πρώτα και μετά να διαπραγματευτείτε χωρίς να περιμένετε τίποτα από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών..
Τουρκικά, ελληνικά, γαλλικά πολεμικά πλοία εισέρχονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
.
Όμως αυξάνονται οι απειλές για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτα υπάρχει η Τουρκία του Ερντογάν που απειλεί τα ελληνικά νησιά, την Κύπρο, αλλά και τη Λιβύη. Δεν είναι η ίδια η Τουρκία που θέτει το πρόβλημα, ακόμη και στρατιωτικά. Ο Μακρόν έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις για να εμποδίσει την Τουρκία να προχωρήσει πολύ [4]. Αλλά το πρόβλημα είναι η υποκρίτρια η Μέρκελ που αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση του ισλαμιστικού επεκτατισμού, στέλνοντας πλάτη με πλάτη την Ελλάδα και τη Γαλλία από τη μία πλευρά και την Τουρκία από την άλλη. Αυτή η ψευδο-συμμετρία δείχνει ότι, όχι μόνο δεν υφίσταται ο άξονας Βερολίνου-Παρισιού, αλλά και ότι ο άξονας Βερολίνου-Άγκυρας υπάρχει για τα καλά και είναι ανώτερος από την ευρωπαϊκή συνοχή [5].
.
Οι συνέπειες αυτής της μασκαράτας είναι πολλές και ποικίλες. Θα επιβεβαιώσει πρώτα ότι οι Γερμανοί, αν είναι φίλοι των Τούρκων, δεν είναι φίλοι των Ελλήνων στους οποίους επέβαλαν την πολιτική της λιτότητας που τους αφόπλισε έναντι της Τουρκίας κατά τον τεμαχισμό τους από την Τρόικα. Σε συνέχεια, ο Μακρόν είναι σφηνωμένος, διότι αν, ως φίλη της Ελλάδας, η Γαλλία δεν μπορεί να παζαρεύει για τη στρατιωτική βοήθεια της εναντίον της Τουρκίας, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Μέρκελ για αυτό το ζήτημα. Ειδικά επειδή υπάρχει πίσω από αυτό, το ζήτημα των χρημάτων που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον σουλτάνο της Άγκυρας. Πρόκειται για δισεκατομμύρια που ρίχνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία στην Τουρκία. Κάτω από τις πιέσεις από φιλο-μετανάστες και φιλο-τουρκικές μαριονέτες όπως ο Gerald Knaus, πριν από μερικές εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ολοκληρώσει ένα σχέδιο για 7 δις. ευρώ υπέρ του Ερντογάν [6]. Επίσημα, αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για δύο πράγματα: για να συγκρατηθούν πρόσφυγες που θέλουν να εισέλθουν στην Ευρώπη και να τους βοηθήσουν να τους επανεγκαταστήσουν στη βόρεια Συρία, η οποία έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του Ερντογάν. Με άλλα λόγια, η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθούν τον Τούρκο να αποικίσει το Κουρδιστάν: για να μην αναφέρουμε, φυσικά, ότι ένα μέρος αυτής της βοήθειας εκτρέπεται από τους Τούρκους για να εξοπλιστούν στρατιωτικά.
.
Πόσο καιρό θα ανεχτούν οι ευρωπαϊκές χώρες τις βρωμιές της Γερμανίας που συνουσιάζεται με την Τουρκία; Πιθανότατα για λίγο ακόμη. Στη Μεσόγειο δραστηριοποιούνται δυνάμεις για την αντιμετώπιση του Τούρκου και έμμεσα της Γερμανίας. Θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ιταλίας, δεδομένου ότι η Αίγυπτος και η Ιταλία ανησυχούν όσο και η Ελλάδα για τις τουρκικές επιδρομές στη Λιβύη [7]. Βρισκόμαστε σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη στιγμή όπου ο ηγέτης της Μοσάντ μόλις δήλωσε ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι σήμερα πιο επικίνδυνη από το Ιράν [8]. Η Μέρκελ έχει αποτύχει σχεδόν στα πάντα σε ό, τι αφορά τις «εξωτερικές υποθέσεις», ειδικά το 2015 όταν επαναπροσδιόρισε την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, δημιούργησε ένα χάος από το οποίο δεν έχουμε ακόμη συνέλθει. Αλλά υποστηρίζοντας ανοιχτά τον Τούρκο, άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο..
Ο δουλοπρεπής Μακρόν γέρνει το κεφάλι ενώπιον της Μέρκελ
.
Απέναντι στον άξονα Βερολίνου-Άγκυρας αναπτύσσονται αντιπυρικές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και η προσέγγιση του Ισραήλ με τις χώρες του Κόλπου δεν είναι η μικρότερη. Στη Λιβύη και τη βόρεια Συρία, οι Ρώσοι έβαλαν ένα πολύ σαφές τέρμα στις φιλοδοξίες του Ερντογάν. Υπάρχει λοιπόν ένα σύνολο χωρών, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Γαλλία, οι οποίες, μαζί με τη Ρωσία, προσπαθούν να συγκρατήσουν την τουρκική ισλαμιστική ώθηση και μετά, υπάρχει η Γερμανία που, αντίθετα, την υποστηρίζει κατάφωρα.
.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Macron έχει κολλήσει, είτε θα βρίσκεται στο πλευρό ενός συνασπισμού αντι-Ερντογάν, είτε θα παρατάσσεται κάτω από το γερμανικό λάβαρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέβαλε το ζήτημα για αργότερα, απόδειξη ότι δεν υπάρχει πλέον ως κυριαρχικός χώρος. Αλλά έριξε έμμεσα λάδι στη φωτιά, εμπλέκοντας σε ζήτημα που δεν την αφορά, δηλαδή τη Λευκορωσία..
Εδώ λοιπόν, αυτό το μαγαζάκι που χειραγωγείται τελείως από το ΝΑΤΟ που ασχολείται με το να κρίνει τις εκλογές στη Λευκορωσία και την επιβολή κυρώσεων σε αυτήν τη χώρα, επειδή ο Λουκασένκο φέρεται να μην είναι δημοκράτης και να συμπεριφέρεται σαν τον χυδαίο Μακρόν με τους αντιπάλους του, στέλνοντάς τους το στρατό. Μακριά από εμένα η ιδέα να πω ότι ο Λουκασένκο είναι φίλος του λαού του, η μαζική φύση των διαδηλώσεων δεν μπορεί να εξηγηθεί από τις αλογόμυγες του ΝΑΤΟ που στοχεύουν να σφίγγουν καλύτερα τη Λευκορωσία για την καλύτερη απομόνωση της Ρωσίας του Πούτιν [9].
.
Αλλά δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να επιβάλουμε κυρώσεις σε μια χώρα με την οποία δεν έχουμε καμία συμφωνία, και να δώσουμε χρήματα σε μια άλλη χώρα που επιτίθεται σε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία εντολή να αστυνομεύσει τις πύλες της Ρωσίας. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες ισχυρίζονται ότι θα επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία και ως εκ τούτου ότι θα ωθήσουν τον πεινασμένο λαό να ανατρέψει τον Λουκασένκο. Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που χρησιμοποίησε ο Τραμπ πρόσφατα στη Βενεζουέλα με την ελάχιστη επιτυχία που γνωρίζουμε. Σε αυτό το ζήτημα, επίσης, η Ευρώπη είναι διχασμένη και δεν φαίνεται ενθουσιασμένη να ακολουθήσει το Βερολίνο στην αντι-Λουκασένκο σταυροφορία. Ο Ολλανδός υπουργός το κατέστησε σαφές [10].
.
Είναι μια πρόκληση κατά της ηγεσίας της Γερμανίας. Ωστόσο, η ελληνική κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσής της τόνισαν επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολούταν με τον Λουκασένκο και ταυτόχρονα παραδεχόταν ότι ήταν ανίκανη, ως τέτοια, να αντιμετωπίσει τον Τούρκο επιτιθέμενο και ως εκ τούτου να δείξει λίγη ενσυναίσθηση προς μια χώρα μέλος.
.
Αυτό το νέο ρήγμα έρχεται μετά από τη δύσκολη διαχείριση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης που είναι προς το παρόν σε ακινησία. Το πρόβλημα για την Μέρκελ, η οποία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι δεν μπορεί να θέλει «περισσότερη Ευρώπη» όπως λένε ανόητα, και ταυτόχρονα να υποστηρίζει τον Τούρκο. Η λογική της ιστορίας σημαίνει ότι, σε αυτό το σημείο, ο Macron κινδυνεύει να αναγκαστεί να χωρίσει από την Μέρκελ.
.
Όμως, οι Έλληνες, οι οποίοι ήταν από καιρό ο πιο αηδιασμένος λαός στην Ευρώπη, ίσως να αναλάβουν το ρίσκο και τελικά να ξεφύγουν από αυτόν τον καταραμένο θεσμό που τους βυθίζει περισσότερο σε κάθε ευκαιρία. Κατά βάθος, ο Ερντογάν είναι ο αποκαλυπτικός της ευρωπαϊκής νόσου. Η Μέρκελ υποστηρίζοντας τον δικτάτορα Ερντογάν κάνει ένα άσχημο πλήγμα για τη δημοκρατία στην Τουρκία και βοηθά έμμεσα τη συντριβή των Τούρκων που θα ήθελαν να βγουν από τις λαβίδες του Ερντογάν. Το ότι στη συνέχεια επιτρέπει στον εαυτό της να δώσει μάθημα δημοκρατίας στη Λευκορωσία είναι σκέτο καραγκιοζλίκι..
Ο δρόμος αναφλέγεται στο Μινσκ
.
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
.
in girum imus  (in girum imus nocte et consumimur igni -> περιπλανιόμαστε μες στη νύχτα και μας κατατρώγει η φωτιά, τριγυρνάμε μέσα στη νύχτα και αναλωνόμαστε από τη φωτιά, στριφογυρνάμε τη νύχτα και γινόμαστε παρανάλωμα του πυρός)
.
[1]  https://www.thmost.co.uk/edition/news/it-s-time-to-get-serious-brussels-tells-britain-as-eu-s-barnier-raises-tensions-in -λαιμότερο-γύρο-brexit-συνομιλίες-c7fq9k0mj
[2]  https://www.latribune.fr/economie/union-europeenne/brexit-les-negociations-patinent-michel-barnier-decu-et-preoccupe-855301.html
[3]  https://www.lefigaro.fr/flash-eco/chute-du-pib-superieure-a-10-en-france-italie-et-espagne-en-2020-20200707
[4] https://www.lemonde.fr/international/article/2020/08/14/tensions-entre-la-grece-et-la-turquie-erdogan-a-la-recherche-de-sa-ligne -rouge-en-mediterranee_6048920_3210.html
[5]  https://www.lefigaro.fr/vox/monde/le-couple-franco-allemand-n-existe-plus-le-refus-de-merkel-de-soutenir-la-grece-et-la -France-face-a-erdogan-le-prouve-20200819
[6]  https://atalayar.com/fr/content/l%E2%80%99union-europ%C3%A9enne-tient-%C3%A0-donner-plus-d%E2%80%99argent-%C3 % A0-la-turquie-pour-les-r% C3% A9fugi% C3% A9s Αυτός ο Gerald Knaus είναι ένα είδος Aurélien Taché που έχει μεγαλύτερη επιρροή, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου ενός φιλο-Ισλάμικού και φιλο- μετανάστευτικού λόμπι..
[7] https://www.euractiv.fr/section/avenir-de-l-ue/news/greece-to-ratify-maritime-deals-with-egypt-and-italy-next-week/
[8] https://www.thmost.co.uk/article/loose-cannon-turkey-is-rattling-its-neighbours-72032kp0z
[9] Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα μια τρελή μηχανή, ένα σφυρί χωρίς αφέντη. Αυτή η δαπανηρή και περιττή γραφειοκρατία περνά το χρόνο της επινοώντας εχθρούς για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
[10]  https://www.theguardian.com/world/2020/aug/12/belarus-protesters-and-police-clash-for-third-night-as-eu-threatens-sanctions

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα