Β.Αγτζίδης σε διαδικτυακή συζήτηση AHEPA: «Το μόρφωμα που λέγεται τουρκικό έθνος περνάει τη φάση της Μεγάλης Ιδέας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr διοργάνωσε η Αmerican Hellenic Educational Progressive Association- AHEPA  σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum MEDCF (medcf.org), την Κυριακή 19 Ιουλίου 20.00 και με θέμα « ΗΠΕΙΡΟΣ- ΠΟΝΤΟΣ- ΚΥΠΡΟΣ  2020-2030».

Συζήτησαν ζωντανά ο Βλάσης Αγτζίδης Δρ. Ιστορίας- Μαθηματικός και Συγγραφέας, με την  Διακεκριμένη Δημοσιογράφο και πολιτική επιστήμονα κ. Άννα Τσίμου, τη συζήτηση προλόγισε ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς. Δυστυχώς για καθαρά τεχνικούς λόγους οι έταιροι ομιλητές από την Κύπρο και τη Βόρειο Ήπειρο, δεν κατέστει δυνατόν να παρευρεθούν ωστόσο έστειλαν μήνυμα ενότητας για την ενίσχυση του Ελληνισμού.

Βλάσης Αγτζίδης «Το μόρφωμα που λέγεται Τουρκικό έθνος περνάει τη φάση της μεγάλης ιδέας και αυτό είναι το πολύ επικίνδυνο»

«…για να κατανοήσεις αυτά που συμβαίνουν σήμερα και αυτά που μπορεί που θα έρθουν αύριο είναι αναγκαίο να γνωρίζεις την ιστορία των φαινομένων δηλαδή την διαχρονική εξέλιξη τους…»

Με αυτή τη φράση ο Ποντιακής καταγωγής Δρ. Ιστορίας άνοιξε τη συζήτηση στο καθιερωμένο διεθνούς εμβέλειας eforum της ΑΗΕΡΑ σε παράλληλη σύνδεση τόσο στου youtube όσο και στο facebook στη σελίδα του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 

Μετά από μια εκτενή αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν την ευρύτερη περιοχή τον προηγούμενου αιώνα, ο κ. Αγτζίδης με το μοναδικό του τρόπο στη σύνθεση των αποκαλυπτικών γεγονότων, που δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα δεν γνωρίζει, έφτασε στο σήμερα και επισήμανε με πολύ νόημα…

«…ένα αμάγαλμα ξεχωριστών γεγονότων και δικών μας λαθών από την Βόρειο Ήπειρο τη Μικρά Ασία τον Πόντο και την Κύπρο, που συνδέοναι και μας οδηγούν στο σήμερα…» …

«…συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης,  ο Κεμάλ από την ουσμανική ούμα και διάφορες νομάδες που λεηλατούσαν χωρίς καμία εθνική ταυτότητα κατασκεύασε ενός έθνος με την έννοια που λέμε εμείς γένος…λεηλάτησε τους χριστιανικούς Ελληνικούς και άλλους πληθυσμούς και έστησε ένα κράτος ένα έθνος απάτη…που έχει ως σημείο αναφοράς τα ουραλοαλταϊκά εδάφη την κεντρική Ασία και τον Γκρίζο Λύκο…απλά απάτη…το μόρφωμα που λέγεται Τουρκικό έθνος περνάει τη φάση της μεγάλης ιδέας και αυτό είναι το πολύ επικίνδυνο…κάτω από μια διακυβέρνηση μιας σκληρής ισλαμοεθνικιστικής ομάδας και με μια οικονομία που είναι εξωστρεφής…αν δεν λάβουμε υπόψη τα παραπάνω δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ποιος είναι ο υπέρτατος κίνδυνος που βιώνουμε σήμερα…»

«..η κατάκτηση και η Γενοκτονία για τους Τούρκους δεν είναι μια απλή ανάμνηση ενός παρελθόντος, είναι μια υπόμνηση προς το μέλλον…η γενοκτονία δεν είναι κάτι για το οποίο θα νιώσουν ενοχές γι αυτό που διέπραξαν είναι κομμάτι της ίδιας Εθνικής σύγχρονης ιδεολογίας…αυτή η πολιτική του Ερντογάν έχει κοινωνική συννένεση…»

Η πολύπειρη δημοσιογράφος- Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ Βορείου Ηπείρου και Γεν Γραμματέας της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων. κατά το Έπος 1940 – 41. κ. Τσίμου τόνισε ότι ..«…όταν ο Τούρκος παραμένει ατιμώρητος εξακολουθεί να κάνει τα ίδια…» και έκλεισε με ένα απόσπασμα με τα «καυτά» λόγια του Γέρου του Μοριά το 1838 στην Πνύκα 200, εστιάζοτνας στη θέληση για Ελευθερία και στην Ομόνοια των Ελλήνων… «..κάτι που δυστυχώς το ξέρουν καλά αι οι ξένοι και διατηρούν αυτή τη στάση…»… «…ζούμε πολύ κρίσιμες στιγμές και στα Εθνικά μας θέματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί…»

Χορηγός ζεύξης social media eforum LIOKOU COPY SHOP 26ης Οκτωβρίου 18 Θεσσαλονίκη

Δωρεάν live streaming στο youtube/AHEPA HJ41

https://www.youtube.com/watch?v=T5OoU2JutAs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR…

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα