‘Βόμβα’ από τον Ακιντζί για επιχείρηση προσάρτησης των κατεχόμενων στην Τουρκία!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Υπάρχει μια διαδικασία μετατροπής του ψευδοκράτους σε επαρχία της Τουρκίας, που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στις συνθήκες της μη λύσης του Κυπριακού, ανέφερε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν.

Ο Ακιντζί είπε ότι αυξάνεται πιο πολύ η εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία και σημείωσε ότι η διαφωνία του με την κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται στην ουσία και όχι στις λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζοντας ότι δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις όταν περιέγραψε ως καταστροφικό σενάριο το παράδειγμα της Κριμαίας απαντώντας σε ερώτηση αν θα προσαρτηθεί το ψευδοκράτος στην Τουρκία, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «αυτό είναι που επιδιώκεται ουσιαστικά, αυτός είναι ο στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού».

Για την εικοσαετή διακυβέρνηση ΑΚΡ στην Τουρκία, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι αρχικά υπήρξε επιθυμία εγκατάλειψης της πολιτικής «η μη λύση είναι λύση» στην Κύπρο, αλλά μετά από μια περίοδο φιλελεύθερη και πιο δημοκρατική, άρχισε μια διαδικασία που οδήγησε στην «εξουσία του ενός και μόνο ανδρός».

Σύμφωνα με τον Ακιντζί, τώρα είναι μια διαφορετική περίοδος ΑΚΡ κατά την οποία αναστάληκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Τουρκία, γέμισαν οι φυλακές με συγγραφείς και πολιτικούς και αυξήθηκαν πολύ περισσότερο οι παρεμβάσεις στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΑΚΡ-ΜΗΡ στην Τουρκία έχει επικεντρωθεί στο να μην χάσει την εξουσία και «για να επανεκλεγεί το 2023 θα υποδαυλιστεί περισσότερο ο εθνικισμός μέσω της Κύπρου»

https://europost.gr/vomva-ton-akintzi-epicheirisi-prosartisis-ton-katechomenon-stin-toyrkia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα