‘Βόμβα’ από την Γαλλία! Αποχωρεί άμεσα από τις Νατοϊκές επιχειρήσεις, λόγω της Τουρκικής αυθαιρεσίας και προκλητικότητας!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την άμεση αποχώρησή της από τις κοινές νατοϊκές περιπολίες στα νερά της Μεσογείου ανακοίνωσε η Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες από Γαλλικά μέσα, τα οποία επικαλούνται τουρκική πηγή και συγκεκριμένα από τον διπλωματικό χώρο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Γαλλικό Τύπο η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί «κούφια» απειλή αλλά μία «μελετημένη κίνηση από τη γαλλική πλευρά που στόχο έχει να βγάλει από την ιδιότυπη ουδετερότητα το ΝΑΤO και τον κ. Στόλτενμπεργκ να ασκήσει παράλληλα πιέσεις στα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αντιδράσουν συνολικά στην «τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη».

Επί της ουσίας η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να δίνει αρχικά την εικόνα «υπαναχώρησης» προς την Τουρκία αλλά θέτει νέα σημαντικά προβλήματα στους κόλπους της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Νέα επίθεση Τουρκίας κατά Γαλλίας
Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι «προκατειλημμένη», καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι.

«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα ΗΑΕ στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις», δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Μουσά σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών.

«Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Χάφταρ στα ανατολικά», πρόσθεσε.

https://europost.gr/vomva-tin-gallia-apochorei-amesa-tis-natoikes-epicheiriseis-logo-tis/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναρωτιέμαι τί θα γινόταν αν το υπέρτερο Γαλλικό πλοίο έριχνε προειδοποιητικές στα τουρκικά, ή και ακόμα καλύτερα αν οι Γάλλοι ζητούσαν συνδρομή της ελληνικής αεροπορίας προς εκφοβισμό των αεροπορικώς ακάλυπτων τουρκικών πλοίων.

  2. Η Γαλλία δεν αποχώρησε, αλλά υποχώρησε κι αυτό δεν συνάδει με την προσπάθεια τού Μακρόν να την επαναφέρει στην γκωλική εποχή κύρους. Έτσι αποθρασύνεται η Τουρκία και ακολουθείται η οδός τής δεκαετίας τού ’30 έναντι τής Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα