Βρετανός πρέσβης στην Τουρκία: Τέλη του 2021 θα αρχίσει η κατασκευή του τουρκικού μαχητικού

8/1/21 | 1 | 0 | 627 εμφανίσεις

Ο Βρετανός Πρέσβης, Ντομινίκ Χιλκότ (Dominick Chilcott ) στην Τουρκία έκανε δηλώσεις σχετικά με το σχεδιαζόμενο έργο του Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους της Τουρκίας.

Σε ομιλία του, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική εταιρεία BAE Systems, ο κύριος εταίρος της κατασκευής του τουρκικού αεροσκάφους, ήταν πολύ ικανοποιημένη με την πρόοδο που σημειώθηκε στο έργο.

Μετά την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας Τουρκίας-Βρετανίας και ότι το σχεδιαζόμενο έργο συνεχίζεται παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό του κινητήρα της πέμπτης γενιάς πολεμικών αεροσκαφών.

«Ελπίζαμε ότι η Rolls-Royce θα σχεδίαζε έναν νέο κινητήρα για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς», λέει, ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει μια τελική απόφαση για το ποιος θα σχεδιάσει τον κινητήρα.

Ο Χιλκότ ανέφερε ότι η δεύτερη φάση θα είναι η παραγωγή του πρωτοτύπου μετά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Νομίζω ότι αυτό το στάδιο πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022», είπε. Εξήρε τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και είπε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες.

Ο σχεδιασμός του TF-X στοχεύει στην κάλυψη των απαιτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών για την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας μετά το 2030 στο εσωτερικό και η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2023, με στόχο την ολοκλήρωση των αρχικών σχεδιαστικών δραστηριοτήτων από τοπικές εταιρείες στο υψηλότερο επίπεδο.

Η BAE Systems υπέγραψε το 2017 συμφωνία συνεργασίας με την Τουρκική Αεροδιαστημική για παροχή συμβουλών για το γηγενές μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς της Τουρκίας MMU (Milli Muharip Ucak – εθνικό μαχητικό αεροσκάφος).

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Turkish Aerospace υπέγραψε επίσης συμφωνία με την εταιρεία Stirling Dynamics που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον αυτόχθονα εκπαιδευτή αεριωθούμενων και ελαφρών αεροσκαφών της Τουρκίας, που ονομάζεται Hurjet.

ttps://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Η Τουρκία έχει όραμα, γι αυτό έχει και μέλλον. Η Ελλάδα, αντιθέτως, έχει προ πολλού παραιτηθεί από την “ζωή”. Είναι ουσιαστικά νεκρή.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας