Βούλγαρος πρωθυπουργός για τη συμφωνία: Τι μας ενώνει με τα Σκόπια

26/7/17 | 0 | 0 | 604 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα Σκόπια.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις  καλής γειτονίας είναι μια έκφραση της επιθυμίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης στη Σόφια.

Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι πολλά χρόνια οι διάφορες βουλγαρικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν πάντοτε προσεκτικοί για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Βουλγαρίας.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα ανοίξει μια νέα σελίδα φιλικών και εγκάρδιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Με τη χρήση του όρου « της κοινής ιστορίας μας», η συμφωνία λέει ότι η ιστορία μας ενώνει και δεν μας χωρίζει», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ ανέφερε, ακόμη, ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στοιχεία,  που θα εγγυώνται την ασφάλεια των συνόρων Βουλγαρίας- Σκοπίων.

φωτό από την πρόσφατη συνάντηση Ζόραν Ζάεφ (α) και Μπόικο Μπορίσοφ

(makfax.com.mk)

www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (1 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας