Βούλγαρος ιστορικός στο αίτημα των Αλβανών για αλλαγή ονομασίας των Σκοπίων…

12/1/17 | 0 | 0 | 410 εμφανίσεις

bozidar

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο εκπληκτικός Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Εάν η Ψευδομακεδονία καταρρεύσει θα πρέπει να την βοηθήσουμε να επιβιώσει», γράφει το «blitz.bg»

Τα αιτήματα των Αλβανών των Σκοπίων για ένα νέο όνομα στο νότιο σλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σχολιάζονται σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά, ιδιαίτερα στη Βουλγαρία.

Έτσι, ο ιστορικός και διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος ασχολείται  έντονα με τις ιστορικές παραποιήσεις των Σλάβων των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στη βουλγαρική τηλεόραση ‘bTV’, στην εκπομπή «πρόσωπο με πρόσωπο» («Лице в лице») εξέφρασε μια  βουλγαρική άποψη.

«Θέλουν (οι Αλβανοί) να αλλάξουν το όνομα της χώρας, τη σημαία και τα εθνικά σύμβολα.  Ιστορικά θα ήταν σωστό η περιοχή αυτή να βαφτισθεί ‘Νοτιοδυτική Βουλγαρία’.

Το αίτημά τους, όμως, είναι απειλή και για εμάς. Η Ψευδομακεδονία είναι μια περιοχή  που μπορούμε να πάρουμε ιστορική εκδίκηση. Όπως είναι γνωστό, σιγά- σιγά εκεί προχωράει η διαδικασία ενός νέου εκβουλγαρισμού.

Η αλήθεια είναι  ότι αυτό (αίτημα για αλλαγή ονομασίας)  θα μας στερήσει αυτή την ευκαιρία», είπε ο ιστορικός.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Σόφιας, σημείωσε ότι στην περιοχή της Βαρντάρσκας έγινε γενοκτονία σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια Βουλγάρων το 1944.

Εξέφρασε, μάλιστα, την απογοήτευσή του για τη στρατηγική της Βουλγαρίας.

«Αν αύριο το κράτος αυτό της Ψευδομακεδονίας καταρρεύσει δεν  έχουμε κανένα σχέδιο» είπε και πρόσθεσε:

«Η κοινωνία μας  πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Αν συμβεί αυτό, δεν θα κατακτήσουμε την Ψευδομακεδονία, αλλά, θα την βοηθήσουμε να επιβιώσει. Δεν θέλουμε να χαθεί», είπε ο καθηγητής Ντιμιτρόφ.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (5 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας