Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Αν κάνουμε όπως οι Έλληνες, τα Σκόπια θα γονατίσουν αμέσως!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Κιrίλ Τοπάλοφ, μέλος της βουλγαρικής Μικτής Επιτροπής για Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα, έχει αντιδράσει πολλές φορές στις θέσεις των «εξαδέλφων» από τη Βόρεια Μακεδονία.

Λέει ότι ο ίδιος είναι απόγονος Σλαβομακεδόνων που κατέφυγαν στη Βουλγαρία μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.

«Περίπου δύο εκατομμύρια από εμάς είμαστε απόγονοι των πρώην Σλαβομακεδόνων μεταναστών.  Αυτό καθορίζει το μέτρο της κατηγοριοποίησης με την οποία αντιμετωπίζουμε το Μακεδονικό ζήτημα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο παππούς μου, ο οποίος πέθανε για τη Βουλγαρία, δεν ήταν Βούλγαρος. Στη Βόρεια Μακεδονία προσπαθούν να αλλάξουν την ταυτότητα των παππούδων μας πριν από 100 χρόνια, και φωνάζουν ότι έχουμε αλλάξει την ταυτότητά τους. Δεχόμαστε και επιτρέπουμε πράγματα που κανείς άλλος δεν θα το έκανε. «Πώς άλλαξε η εθνική ταυτότητα σε 60 χρόνια;» ρώτησε σε μια εκπομπή στην Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας (BNT).

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα ‘Εξπρες’ των Σκοπίων, ο Βούλγαρος καθηγητής αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα.

«Το ζήτημα με τους Έλληνες επιλύθηκε έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν καθόλου το πρόβλημα.

»Πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις  των 1,5 εκατομμυρίων (διαμαρτυρομένων) η κάθε μία, με τον τρόπο αυτό έδειξαν στον κόσμο, και στους γείτονές τους, τι τους περιμένει και ποια είναι η θέση του ελληνικού λαού και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, αριστερών ή δεξιών. Και μετά ξέχασαν.

»Έχω μιλήσει με Έλληνες πολιτικούς για αυτό.  Και έτσι στα Σκόπια δέχτηκαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Οι Έλληνες τους άφησαν να σκεφτούν, να αποφασίσουν.

»Τελικά, τα ξαδέρφια μας χτύπησαν το μέτωπό τους στο κατώφλι των Ελλήνων και είπαν «δεχόμαστε τα πάντα, εγκαταλείπουμε την αρχαιότητα.

»Σε λίγους μήνες, κατάφεραν να επανεκτυπώσουν τα βιβλία τους και να απαλλαγούν από όλα όσα σχετίζονται με την αρχαιότητα και όλα τα ψέματά τους, και τους μιλάμε εδώ και 3,5 χρόνια και δεν έχουν αλλάξει ούτε ένα γράμμα στα βιβλία τους, στα οποία γράφουν ότι είμαστε Τάταροι, Τούρκοι, Μογγόλοι, φασίστες.

»Έχουν ήδη κλέψει την ιστορία μας. Η κοινωνία τους έχει στραφεί ήδη εναντίον της Βουλγαρίας», κατέληξε ο Τοπάλοφ.

– https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα