Βουλιαράτες : Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό της οικογένειας Κατσίφα

29/10/19 | 0 | 0 | 292 εμφανίσεις

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό που έγραφε «Αθάνατος»

ΤοΒΗΜΑ Team

 

Βουλιαράτες : Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό της οικογένειας Κατσίφα | tovima.gr

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης υπό την αιγίδα της Ομόνοιας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο των Πεσόντων στην Βαρνάβα, όπου το παρών έδωσε πλήθος κόσμου. Μεταξύ άλλων και η μάνα της Χιμάρας, Ερμιόνη Μπρίγκου, η οποία έχει θάψει στον κήπο του σπιτιού της τις σορούς έξι ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πτρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λοιπόν στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός σαν σήμερα το 2018, από πυρά Αλβανών αστυνομικών, προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό που έγραφε «Αθάνατος».

Αμέσως, πριν καν προλάβουν να το ξεδιπλώσουν, αστυνομικοί έσπευσαν και τους το άρπαξαν από τα χέρια.

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις του πατέρα και της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου, το οποίο έφυγε αμέσως από την περιοχή προκαλώντας την οργή και τις διαμαρτυρίες της οικογένειας Κατσίφα. 

Ξέσπασε η αδερφή

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον ANT1, η αδελφή του Kωνσταντίνου Κατσίφα διαμαρτυρήθηκε στους διοργανωτές της εκδήλωσης στην μνήμη των πεσόντων του Έπους του ΄40, επειδή στη διάρκεια της τελετής δεν είχε γίνει η παραμικρή αναφορά στον θάνατο του 35χρονου.

Στο ξέσπασμα της αδελφής του Κ. Κατσίφα απάντησε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, Γιώργος Σούρλας, επικρίνοντας εκείνη και τους γονείς της για τη στάση τους και λέγοντας του ότι δεν επιτρέπουν να γίνει η εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου. 

“Το Βήμα”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/10/20 | (0 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα προσπαθούσαν να λύσουν τις διαφορές της χώρας στις θαλάσσιες ζώνες με την κοινή λογική της ανάγνωσης του Δικαίου της Θάλασσας. Δεν τα κατάφεραν. Το γιατί είναι μια υπόθεση που χρήζει μελέτης, αν θέλουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας