Βουλγαρικός σύλλογος Σκοπίων: Βούλγαροι και ψευδομακεδόνες ενωμένοι – μακριά από την προπαγάνδα των Ελλήνων και των Σέρβων

26/7/17 | 0 | 0 | 923 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Λαζάρ Μλαντένοφ: Βούλγαροι και (ψευδο)μακεδόνες θα αντέξουμε εάν είμαστε ενωμένοι και συνεκτικοί»

Ο βουλγαρικός πολιτιστικός σύλλογος στα Σκόπια, με την ευκαιρία της 114ης επετείου της εξέγερσης του Ίλιντεν του 1903 πραγματοποίησε εκδήλωση, για  ένατο έτος στο Σμίλεβο των Σκοπίων.

«Και αυτό το έτος συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν το χώρο για αποτίσουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα στο όνομα της ιερής ιδέας της ελευθερίας, σε αυτό το κομμάτι της γης», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Λαζάρ Μλαντένοφ.

«Οι  αλλαγές στις σχέσεις και στις πολιτικές μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας γίνονται ορατές. Και είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός αυτό», είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι “το μήνυμα προς όμαιμους αδελφούς μας, που καθορίζονται ως (ψευδο) μακεδόνες, είναι να τους δώσουμε το χέρι μας, για να τους δεχθούμε, διότι αυτή είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση για τη «Μακεδονία» μας.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν επιτρέπουν οι Μεγάλες Δυνάμεις προσχώρηση των Σκοπίων στη Βουλγαρία

«Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες δυνάμεις και οι γείτονες δεν θα επιτρέψουν την προσχώρηση των Σκοπίων στη Βουλγαρία, έτσι, η ιδανική σχέση είναι τα Σκόπια και η Βουλγαρία να έχουν μια σχέση όπως η Αυστρία και τη Γερμανία.

Με άλλο τρόπο, η ένωση αυτή θα έρθει με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξή μας στις δομές του ΝΑΤΟ.

Εικασίες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εγγυηθεί κάτι τέτοιο (ένωση Σκοπίων Βουλγαρίας), το είδαμε στην πράξη με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Μλαντένοφ.

Η προπαγάνδα Σέρβων και Ελλήνων

Προέτρεψε, ακόμη, για επαγρύπνηση για να «κρατήσουμε το συμφέρον του λαού μας, καθαρισμένο από την προπαγάνδα των Σέρβων και των Ελλήνων που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία 26 χρόνια», είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπίων.

(bgnes.com)

www.echedoros-a.gr

Category: Πολιτισμός

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/5/21 | (1 σχόλια)
    Έγραψα, χθες, ένα σύντομο σχόλιο για την κρίση στην Γάζα και το Ισραήλ. Με δύο λόγια έλεγα πως υποστηρίζω τον αγώνα των Παλαιστινίων για κράτος και αξιοπρεπή ζωή αλλά με προβληματίζει η ταύτιση του αγώνα με τη Χαμάς, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας