Βουλγαρία: Διαγράφονται χιλιάδες Σλαβομακεδόνες με βουλγαρικά διαβατήρια από τους εκλογικούς καταλόγους

3/4/21 | 0 | 0 | 284 εμφανίσεις

Απρίλιος 2, 2021. 21:02. Ελλάδα.

Ο δήμος του Μπλαγκόεβγκραντ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για τη διαγραφή 3.526 ψηφοφόρων από το χωριό Ρίλτσι. Όπως αναφέρει το Fakti.bg, αυτοί είναι Βούλγαροι πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η διαγραφή ξεκίνησε ενάμιση χρόνο μετά τα μηνύματα που έλαβαν από τους χωρικούς ότι είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο των ψηφοφόρων, αλλά κανείς δεν τους έχει δει στην περιοχή.

Απαίτησαν τη διαγραφή τους από τη λίστα ψηφοφόρων, πριν από δύο χρόνια, στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ρίλτσι, Κρουμ Κρούμοφ, παρά τη διαδικασία διαγραφής, θα έχουν το δικαίωμα ψήφου στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Τα άτομα είναι εγγεγραμμένα σε ανύπαρκτες διευθύνσεις μη κτισμένων ή νεόκτιστων κτιρίων και έχουν γίνει πολίτες της Βουλγαρίας τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Ρίλτσι δεν είναι το μόνο χωριό με χιλιάδες εικονικούς κατοίκους. Στο κοντινό Μπέλο Πόλο, 600 άτομα από τη Βόρεια Μακεδονία είναι εγγεγραμμένα στη διεύθυνση ενός …υποσταθμού. Σύμφωνα με τον δήμο, υπάρχουν περίπου 25.000 Σλαβομακεδόνες με βουλγαρική υπηκοότητα στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ.

Sitel

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο