Με 153 «ναι» η κυβερνητική πλειοψηφία επί τις αρχής το πολυνομοσχέδιο, καθώς ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, μετά από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε “παρών” στο άρθρο 56, το οποίο αφορά στη διαδικασία απόλυσης εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία. «Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου», διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη. «Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός», τονίζει.

Τα άρθρα 70 και 71, που αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών, ψηφίστηκαν με 280 ψήφους υπέρ (μόνο ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε).

Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Τσίπρας: Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

koutipandoras.gr