Βουβαμάρα στην Τουρκία: Μόνο ο αντιπολιτευόμενος Κιλιτσάρογλου συνεχάρη τον Μπάιντεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ήταν ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής Τούρκος πολιτικός που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Κιλιντσάρογλου συνεχάρη τον Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Twitter τόσο στην τουρκική όσο και την αγγλική γλώσσα.

“Προσβλέπω στην ενίσχυση του τουρκο-αμερικανικών σχέσεων και της στρατηγικής μας συμμαχίας” αναφέρει ο Κιλιντσάρογλου.

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Αναντολού, ο Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν χθες Σάββατο το βράδυ, περίπου την ώρα που ανεπισήμως ανακοινωνόταν η νίκη Μπάιντεν.

Τον περασμένο Ιανουάριο σε συνέντευξή του που επανήλθε στην επικαιρότητα τον Αύγουστο, ο Μπάιντεν είχε αποκαλέσει τον Ερντογάν “αυτοκράτορα” και είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν “να υποστηρίξουν εκείνα τα στοιχεία στην τουρκική ηγεσία που ακόμη υπάρχουν και να τα ενισχύσουν ώστε να μπορέσουν να επικρατήσουν του Ερντογάν”.

Οι βουλευτές του CHP είχαν καταδικάσει τα σχόλια αυτά του Μπάιντεν ως παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χαρακτηρίσει τον Μπάιντεν “αδαή” ενώ τα σχόλιά του τα αποκάλεσε “υποστηρικτικά ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος”.

Τον περασμένο χρόνο, μετά την αναπάντεχη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την βόρεια Συρία, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως η Τουρκία ήταν “το πραγματικό πρόβλημα”, και ότι ο ίδιος, αν ήταν πρόεδρος, θα έκανε τον Ερντογάν “να πληρώσει βαρύ τίμημα για ό,τι έχει κάνει”.

Το πρακτορείο “Αναντολού” το Σάββατο το βράδυ φιλοξένησε ένα τελείως ουδέτερο προφίλ του Μπάιντεν, ενώ το τουρκικό αγγλόφωνο κρατικό πρακτορείο TRT World την Παρασκευή περιορίστηκε να φιλοξενήσει ένα βίντεο στο  Twitter σχετικά με την δολοφονία του αντικαθεστωτικού Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με την επισήμανση: “Εάν κερδίσει ο Μπάιντεν”, θα ξεθάψει την υπόθεση Κασόγκι, την οποία “έθαψε” η κυβέρνηση Τραμπ;”

 

File Photo: Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. EPA, SEDAT SUNA

Με πληροφορίες από Ahval

Βουβαμάρα στην Τουρκία: Μόνο ο αντιπολιτευόμενος Κιλιτσάρογλου συνεχάρη τον Μπάιντεν

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα