ΒΟΣΝΙΑ: Παράνομοι μετανάστες σε στρατιωτικούς σχηματισμούς!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Olivier Renault

Οι ισλαμιστές της Βοσνίας υπονόμευσαν τη θέση του υπουργού Εσωτερικών – και μουσουλμάνου Φαχρουντίν Ράντοσιτς αναγκάζοντάς τον σε παραίτηση.

Ο Φαχρουντίν Ράντονσιτς, ο υπουργός Εσωτερικών της Βοσνίας, παραιτήθηκε στις αρχές Ιουνίου καταγγέλλοντας την παράνομη άφιξη πολλών μουσουλμάνων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα δόλια μετά τη συμφωνία της πρεσβείας της χώρας του στο Πακιστάν. Ένας Βόσνιος συγγραφέας και επιχειρηματίας, που βίωσε τον πρόσφατο πόλεμο, μιλά επίσης με ανησυχία για στρατιωτικούς σχηματισμούς που αποτελούνται από μετανάστες και τη νέα απειλή πολέμου.

“Είναι μόνο θέμα αρχής”, δήλωσε ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας την Τρίτη (2 Ιουνίου) για να εξηγήσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση. Ο Φαχρουντίν Ράντονσιτς εξήγησε ότι «υπάρχει πολιτική διαφωνία».

Η παραίτηση του Βόσνιου υπουργού δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η διαμάχη για τη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα διαιωνίζεται μήνες τώρα. Ο πολιτικός, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Dnevni Avaz, της μεγαλύτερης βοσνιακής εφημερίδας, ίδρυσε το 2009 το πολιτικό κόμμα Συμμαχία για ένα καλύτερο μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ένα κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος InfoMigrants, “το σημείο ρήξης αφορά στον τρόπο εισόδου και εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στη Βοσνία. Ο υπουργός είπε ότι δεν είχε υποστήριξη σε αυτό το θέμα.”

Ο ιστότοπος που υπερασπίζεται την κατάσταση των μεταναστών, γράφει ότι “τον περασμένο μήνα, ο Φαχρουντίν Ράντονσιτς είχε προτείνει την απομάκρυνση από τη χώρα 9.000 μεταναστών από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική” αλλά ότι “αυτή η πρόταση είχε πυροδοτήσει σκληρή κριτική από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν είχε λάβει την έγκριση της κυβέρνησης συνασπισμού ». Μαθαίνουμε ότι ο παραιτηθείς υπουργός κατηγόρησε επίσης τον Βόσνιο πρεσβευτή στο Πακιστάν ότι συμμετείχε στην έκδοση ψευδών θεωρήσεων και ότι ο Πακιστανός πρέσβης στη Βοσνία δεν βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν μετανάστες χωρίς έγγραφα από τη χώρα του . Επίσης, σύμφωνα με το InfoMigrants, οι δύο πρέσβεις αρνήθηκαν τότε τις κατηγορίες και το μεγαλύτερο βοσνιακό κόμμα, το SDA, συνεργάτης του Φαχρουντίν Ράντονσιτς σε πολλά θέματα , είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς του.

Στη Βοσνία, στη βορειοδυτική περιοχή του Μπίχατς, περίπου 8.000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί. Οι μη βιώσιμες συνθήκες στα στρατόπεδα προσφύγων και ο κορωνοϊός προκάλεσαν την αρχικά ευνοϊκή αλλαγή της διάθεσης, ιδίως του βοσνιακού (μουσουλμανικού) πληθυσμού της περιοχής, γράφει η εφημερίδα Βερολίνο TAZ. Ως υπουργός Εσωτερικών, ο Φαχρουντίν Ράντονσιτς ανέθεσε στην αστυνομία να εμποδίσει τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα με την Κροατία και να λάβει μέτρα να μη εγκαταλείψουν τα στρατόπεδα χωρίς άδεια.

Ο δημοσιογράφος της TAZ εξηγεί ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών είναι αληθινός μουσουλμάνος και ότι στην αρχή του πολέμου και την πολιορκία του Σεράγεβο από σερβικά στρατεύματα το 1992, έγινε αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του Βοσνιακού στρατού και επίσης εκπρόσωπος Τύπου για τους ξένους δημοσιογράφους. Όσον αφορά το θέμα του Πακιστάν, ο Φαχρουντίν Ράντονσιτς έχει κάνει εχθρούς στο ισχυρότερο Βοσνιακό κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (SDA), το οποίο έχει δεσμευτεί να έχει καλές σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολική και Άπω Ανατολή. Με τον Σεφίκ Τζαφέροβιτς, το SDA εκπροσωπεί το Βόσνιο μέλος στην προεδρία, μαζί με τον Μπισέρα Τούρκοβιτς, τον υπουργό Εξωτερικών. Και οι δύο πολιτικοί αντιτάχθηκαν σαφώς στον Φαχρουδίν Ραντόνσι.

9.000 Πακιστανοί πλημμύρισαν τη Βοσνία, με έγγραφα της βοσνιακής πρεσβείας στο Καράτσι χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο Mίλοραντ Κρίστιτς, συγγραφέας βιβλίων και επιχειρηματίας βοσνιακής καταγωγής, που ζει στη Γερμανία, κατέθεσε [1] στην πρώην δημοσιογράφο του ARD, Eύα Χέρμαν [2], σχετικά με την παρουσία σχηματισμών μουσουλμάνων μεταναστών από το Πακιστάν και από αραβικές χώρες στη Βοσνία σε καταυλισμούς προσφύγων.

Οι θεωρήσεις που εκδόθηκαν από τη Βοσνιακή πρεσβεία στο Πακιστάν θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής αλλά και της ΕΕ, καθώς οι μετανάστες διασχίζουν τα σύνορα χωρίς να ελέγχονται και θέλουν έτσι να εισέλθουν στην ΕΕ. Ο Μίλοραντ Κρίστιτς είπε σε συνέντευξή του με τον Γερμανό δημοσιογράφο: “Οι δομές της μαφίας έχουν διεισδύσει στις κρατικές δομές“. “Η Βοσνιακή πρεσβεία έχει δώσει παράνομα βίζα σε χιλιάδες Πακιστανούς”. “Πολλές βιαιότητες και συγκρούσεις έγιναν επειδή οι μετανάστες αρνούνται να δώσουν τα χαρτιά τους στην αστυνομία ή τα καταστρέψουν μπροστά τους”. “Επιτρέπεται στους μετανάστες να διασχίζουν όλα  τα σύνορα χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν έγγραφα και αυτό οργανώνεται από το βοσνιακό κράτος”. “Ο βοσνιακός πληθυσμός ανησυχεί πολύ επειδή διαπιστώνει το σχηματισμό μονάδων νέων μεταναστών που μετακινούνται σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το στρατό”. “Αναφέρεται ότι, ειδικά σε μουσουλμανικές περιοχές, εξασκούνται αθλητικά και στρατιωτικά”. “Ο πληθυσμός και οι πολιτικοί παρακολουθούν την κατάσταση με ανησυχία επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των φατριών και του πληθυσμού”.

Ο Mίλοραντ Κρίστιτς καταλήγει τη μαρτυρία του στο μέσο ενημέρωσης Wissensmanufaktur στις 5 Ιουνίου, λέγοντας ότι ανησυχεί πολύ γιατί «φαίνεται ότι αντιμετωπίζουμε έναν αποικισμό που σχεδιάζουν αυτές οι ομάδες ακριβώς στην είσοδο της ΕΕ στην οποία και θέλουν να εισέλθουν» και «αυτό το μέρος της Ευρώπης κινδυνεύει να γνωρίσει και πάλι τον πόλεμο».

[1] Πηγή της συνέντευξης στα γερμανικά για τον Milorad Krstic https://www.youtube.com/watch?v=xABSFLG0tRw

[2] Η Εύα Χέρμαν είναι πρώην παρουσιάστρια στο ARD, το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας, η οποία απολύθηκε γιατί τη γερμανική πολιτική στα βιβλία της. Σήμερα ζει στον Καναδά και έχει δημιουργήσει το δικό της μέσο ενημέρωσης για να ενημερώνει το γερμανικό λαό.

πηγή: https://www.observateurcontinental.fr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα