Βοσκόπουλος Φιλίποφ: Η «αντι-μακεδονική» ιδεολογία στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Ο γραμματέας του κόμματος της σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα, «Ουράνιο Τόξο», ο Πάβλε Βοσκόπουλος Φιλίποφ, σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα των Σλάβων της Αλβανίας «Ίλιντεν» αναφέρει ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει με τη δημοκρατία της (ψευδο) μακεδονίας, ως χώρα καταγωγής της ψευδομακεδονικής μειονότητας (στην Ελλάδα) είναι να γίνει μια ευημερούσα, πλούσια χώρα στην περιοχή.

«Φαντασθείτε να πτωχεύσει η Ελλάδα και η (ψευδο)μακεδονία (τα Σκόπια δηλαδή) να είναι χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα να βρίσκεται έξω από αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς τα επόμενα χρόνια. Τότε θα αρχίσει μια άλλη ιστορία, στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος φόβος θα είναι τότε οι Σλάβοι  (ψευδομακεδόνες)», λέει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική «αντι-μακεδονική» ιδεολογία από το 1913 μέχρι σήμερα διαδίδει ότι οι ψεδομακεδόνες στην Ελλάδα είναι Έλληνες που μιλούν, μια ανύπαρκτη γλώσσα και ότι είναι «Σλαβόφωνοι» και μιλούν ένα ‘ιδίωμα’ ό, τι απέμεινε από το παρελθόν και το χρόνο των  Σλάβων εισβολέων και κατακτητών. Αυτοί οι «Σλαβόφωνοι» Έλληνες πολίτες δεν είναι καθαρόαιμοι Έλληνες.

Το ελληνικό «ευαγγέλιο»,  λέει ότι στην Ελλάδα ζουν Έλληνες, δεν υπάρχουν μειονότητες. Ωστόσο, πρόσθεσε, έχει αναγνωρισθεί μόνο μία, η «μουσουλμανική» μειονότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Λωζάννης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία το 1923.

Αναφερόμενος στον πολιτικό σχηματισμό του «Ουράνιου Τόξου» και στην ισχνή του δύναμη, δηλώνει ότι  «η πολιτική αφομοίωσης της Ελλάδας για δεκαετίες , δυστυχώς έχει αποτελέσματα. Επίσης, ένα άλλο εμπόδιο είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιθωριοποιήσει το κόμμα και το παρουσιάζει ως κόμμα των «πρακτόρων των Σκοπίων» στην Ελλάδα, σημειώνει μεταξύ των άλλων η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski.mk

www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα