[βιντεο] ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: Γιατί η Ελλάδα;

4/4/20 | 0 | 0 | 441 εμφανίσεις


Pourquoi la Grèce?
Πασίγνωστος τίτλος βιβλίου της μεγάλης ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγύ, γι αυτό και τον αφήσαμε όπως διατυπώθηκε στα Γαλλικά. Οι “Ανιχνεύσεις” θα φιλοξενήσουν στη σημερινή (Τετάρτη 17 Απριλίου) εκπομπή τον έλληνα καθηγητή Αρχαίς Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον Άγγελο Χανιώτη και τα ερωτήματα που θα τεθούν περιστρέφονται γύρω απο το ερώτημα που επιχείρησε να απαντήσει και η ντε Ρομιγύ στο ομότιτλο βιβλίο της.

Ο Άγγελος Χανιώτης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Institute for Advanced Study του Princeton. Θεωρείται διεθνώς από τους ερευνητές που το καινοτόμο έργο τους φώτισε τις κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές και οικονομικές πτυχές της ιστορίας του ελληνιστικού κόσμου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Συγγραφέας ιστορικών βιβλίων και αρθογράφος έχει αναδείξει θέματα που άπτονται του αρχαίου κόσμου, όπως, ο πόλεμος, η μνήμη, η ταυτότητα, τα συναισθήματα, οι τελετουργίες, οι στρατηγικές της πειθούς.

– Από το 1984 στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης για διδακτορικές σπουδές, και στη συνέχεια επίκουρος καθηγητής το 1992-1994, αναπληρωτής καθηγητής, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Αρχαίας Ιστορίας από το 1998-2006. Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Καθηγητής το 1997 στο All Souls College της Οξφόρδης και αντιπρύτανης έως το 2010 του Universitat Heiderlberg.

– Μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, μέλος της Φιλανδικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων, μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών της Χαϊδελβέργης. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Baden Wurttemberg βραβείο για την έρευνα. Για το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα της επιστημονικής ομάδας του, σχετικά με τα Συναισθήματα του Αρχαίου Κόσμου, έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ύψους 1,6 εκατομμύριο ευρώ.

Category: Πολιτισμός, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Μελέτης Μελετόπουλος 4 Αυγούστου 2020, 06:07 Η τουρκική τακτική οδηγεί νομοτελειακά σε σύγκρουση επί του πεδίου Η Τουρκία (πιθανότατα αν και όχι σίγουρα) θα πραγματοποιήσει εντός των επομένων μηνών ή και εβδομάδων μία κίνηση που θα διαμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας