Βηματισμός πολέμου από την Αγκυρα για την εισβολή στη Συρία -Παραμένουν στην περιοχή αμερικανικά στρατεύματα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΥΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για τις εξελίξεις στη Συρία και τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων της περιοχής.
Ύστερα από το πρωτοφανές «γαϊτανάκι» με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον Ερντογάν και την Τουρκία, το αμερικανικό δίκτυο NBC, με νεότερο ρεπορτάζ του, επιμένει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στη Συρία.

Το NBC News συγκεκριμένα μετέδωσε ότι ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως «δεν έχουν αποχωρήσει από τη Συρία αμερικανικά στρατεύματα. Δεν τα “μαζεύουν”», τονίζοντας ότι απλώς μετακινούνται.
Κατά το NBC News αυτό σημαίνει ότι το «πράσινο φως» που έδωσε ο Τραμπ στην Τουρκία για στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων «πυροδότησε σύγχυση και πανικό, όμως δεν έφερε καμία ουσιαστική αλλαγή μέχρι στιγμής».

Την ίδια στιγμή πάντως, ένα μεγάλο κομβόι με στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας κινήθηκε προς τα σύνορα, στη βορειανατολική πλευρά της Συρίας. Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα και να επιτεθούν στους Κούρδους.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, την ίδια στιγμή, ότι η επίθεση της Τουρκίας στους Κούρδους της Συρίας «μπορεί να γίνει εντός των επόμενων ωρών».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/se-pliri-etoimotita-toyrkia-gia-eisboli-se-syria

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα