Βελιγράδι: Κλήθηκε η πρέσβειρα των Σκοπίων στο υπουργείο Εξωτερικών

31/5/17 | 0 | 0 | 782 εμφανίσεις

 

Η Βέρα Γιοβανόφσκα, πρέσβειρα των Σκοπίων στο Βελιγράδι κλήθηκε επειγόντως στο Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του συμβούλου της σερβικής πρεσβείας, Γκόραν Ζιβαλιέβιτς.

Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών, η Γιοβανόφσκα κλήθηκε να εξηγήσει για τη δημοσιοποίηση των υποκλοπών.

Επίσης,  ζητήθηκαν πληροφορίες από τα Σκόπια,  εάν το σκοπιανό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρέσβεις όλων των χωρών των οποίων εκπρόσωποι βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αυτό (την 27η Απριλίου) ή αυτό έγινε μόνο για τον πρέσβη της Σερβίας.

Η πρέσβειρα των Σκοπίων, ισχυρίσθηκε ότι οι σκοπιανές αρχές δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με παρουσία άλλων διπλωματικών αποστολών στο Κοινοβούλιο στη διάρκεια των ταραχών και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που αναφέρονται αυτές οι εγγραφές που έφθασαν στα σερβικά ΜΜΕ.

Επεσήμανε ότι στα Σκόπια υπάρχει μεταβατική κυβέρνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κατά την προσεχή περίοδο, όλες οι παρεξηγήσεις θα πρέπει να ξεπερασθούν.

(rts.rs)

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας