Βαυαρικές αγελάδες ενώπιον… δικαστηρίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αγελάδα με ή χωρίς κουδούνα; Μία διαμάχη φέρνει το δικαστικό σώμα από το Μόναχο για «ακρόαση» σε λιβάδι της Άνω Βαυαρίας. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για μία απλή διαφωνία ανάμεσα σε γείτονες.

    
default

Η Σαμπρίνα, η Σάντρα, η Μελίσσα, η Άννικα και η Ζαμπίνε βόσκουν ανέμελες στο καταπράσινο λιβάδι της Άνω Βαυαρίας – ένα θέαμα γαλήνιο. Και παραπλανητικό. Οι πέντε αγελάδες στο Χολτσκίρχεν της Άνω Βαυαρίας θα δεχτούν επίσκεψη από το δικαστικό σώμα του Μονάχου και θα υποβοηθούν σε ακρόαση την Τρίτη, 26 Μαΐου.

Πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια από τους γείτονες της αγρότισσας, ενός ζευγαριού που ζει κοντά στο λιβάδι και ενοχλείται από τον θόρυβο του κάνουν οι κουδούνες των αγελάδων. Μετά από πολλές και άκαρπες προσπάθειες, από καταγγελίες και χαμένες δίκες, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει πλέον ακριβή στοιχεία, τα οποία παρέδωσε με την προσφυγή του εκ νέου στο δικαστήριο: Από τις 8 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου πέντε αγελάδες έβοσκαν με τέσσερα κουδούνια, από τις 21 έως τις 22 Οκτωβρίου οκτώ αγελάδες με έξι κουδούνια.

Στην αρχή το ζευγάρι προσέγγισε την αγρότισσα «πολύ φιλικά», «πολύ ήρεμα» και «πολύ ευγενικά», εξηγώντας της το πρόβλημα και ρωτώντας την αν θα μπορούσε να βγάλει τα κουδούνια από τις αγελάδες. Η απάντησή της ήταν να αγοράσουν ωτοασπίδες, όπως αναφέρει η γυναίκα.

Η αγρότισσα Ρεγκίνα Κίλερ με τη δικαστική διαμάχη έχει καταφέρει στο μεταξύ να γίνει διάσημη στην περιοχή. Και τώρα, μέσα στην πανδημία, έχει πολλή δουλειά, η οποία θα επισφραγιστεί αυτή την εβδομάδα με την επίσκεψη των αρχών.

Μία απλή διαφωνία ανάμεσα σε γείτονες;

Μήπως η κουδούνα δεν ενοχλεί μόνο τους γείτονες αλλά και την αγελάδα;Μήπως η κουδούνα δεν ενοχλεί μόνο τους γείτονες αλλά και την αγελάδα;

Συχνά πάντως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο θόρυβος. Κατηγορούμενοι έχουν βρεθεί κατά καιρούς καμπαναριά εκκλησιών και κότες που κακαρίζουν – συνήθως υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε νέους και παλιούς κατοίκους.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού Πέτερ Χάρτζερτς επισημαίνει πως οι πελάτες του είναι «νεοφερμένοι» στην περιοχή και αυτό από ό,τι φαίνεται είναι κάτι που δεν αρέσει. Παρόλα αυτά και οι δύο μεγάλωσαν στην εξοχή και γνωρίζουν καλά τον ρυθμό της ζωής εκεί. Με καταγωγή από την περιοχή του Μίζμπαχ βρήκαν αυτό το «πολύ ωραίο σπίτι με το πολύ ωραίο οικόπεδο» και το αγόρασαν – δίχως να είναι ούτε κάτοικοι της πόλης εδώ, ούτε καν από την Άνω Βαυαρία. Παρόλα αυτά όλα έβαιναν καλώς μέχρι να ανατεθεί το διπλανό λιβάδι στην κοινότητα των αγροτών και να καταφθάσουν οι αγελάδες – τότε ξεκίνησαν οι άυπνες νύχτες για το ζευγάρι.

Μετρήσεις από το υπνοδωμάτιο έφταναν μέχρι και τα 70 ντεσιμπέλ. Για να το αποδείξουν ξεκίνησαν να μαζεύουν στοιχεία και να ηχογραφούν τους θορύβους στις αρχές του 2019. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος του ζευγαριού, στόχος ήταν να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι «οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες» στο σπίτι τους. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις αγελάδες και τις κουδούνες τους, αλλά και τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα ενοχλητικά έντομα που τις συνοδεύουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο, το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις, καθώς ο ήχος της κουδούνας ταλαιπωρεί και την ίδια την αγελάδα.

Το ζευγάρι περιμένει λοιπόν τώρα με ανυπομονησία την απόφαση του δικαστηρίου για την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία θα ληφθεί αφού ακούσουν και οι απεσταλμένοι τις κουδούνες… ιδίοις ωσίν.

Ζαμπίνε Ντόμπελ, dpa

Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Deutsche Welle

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα