ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Ο Πάπας αναπτύσσει …φλερτ με τους ομοφυλόφιλους!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σε επιστολή που απευθυνόταν στους συντηρητικούς καρδινάλιους, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θεώρησε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούσαν να «ευλογηθούν». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος. Photo © Giuseppe Ciccia / SOPA Images/Si/SIPA

Δήλωση χωρίς προηγούμενο. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή στους συντηρητικούς καρδινάλιους, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι τα άτομα του «ιδίου φύλου» που διατηρούν μια σχέση θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο «ευλογιών». Ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού, ωστόσο, απέφυγε να αποσαφηνίσει τις παρατηρήσεις του, αναφέρει  η La Dépêche.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  διευκρίνισε στην επιστολή του ότι αρνείται να συγκρίνει αυτές τις ευλογίες με το μυστήριο του γάμου, καλώντας αντ’ αυτού για αυτό που όρισε ως  «ποιμαντική φιλανθρωπία». «Δεν μπορούμε να είμαστε δικαστές που απλώς αρνούνται, απορρίπτουν και αποκλείουν. Ως εκ τούτου, η ποιμαντική σύνεση πρέπει να διακρίνει επαρκώς εάν υπάρχουν μορφές ευλογίας, που ζητούνται από ένα ή περισσότερα άτομα, που δεν μεταφέρουν μια εσφαλμένη έννοια του γάμου», έγραψε στους  συντηρητικούς καρδινάλιους.

Ο κυρίαρχος ποντίφικας υπενθύμισε στην επιστολή του ότι αυτή η «ποιμαντική φιλανθρωπία» απαιτούσε τα άτομα, των οποίων οι πράξεις μπορούσαν να «επηρεαστούν» από στοιχεία που δεν εμπίπτουν στην ευθύνη τους, να μην αντιμετωπίζονται ως  «απλοί αμαρτωλοί». Ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε επίσης στον ορισμό της Εκκλησίας του γάμου, ως «αποκλειστική, σταθερή και αδιάσπαστη ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, φυσιολογκά ανοιχτή στην τεκνοποίηση».

Ωστόσο, όταν μιλάμε για ευλογία, ο Επίσκοπος Ρώμης θεώρησε ότι υπήρχαν καταστάσεις που ήταν «αντικειμενικά απαράδεκτες σε ηθικό επίπεδο». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ των ομοφυλοφίλων. Το 2020, ενθάρρυνε τα κράτη να επιτρέψουν τις πολιτικές ενώσεις για ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Le pape François affirme qu’il est possible de « bénir » les couples homosexuels

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ” τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια”
  Υπάρχουν ομοφυλόφιλα άτομα και ομόφυλα ζευγάρια. Την γλώσσα μάς έδωσαν ελληνική, σού λέει ο άλλος.

 2. ”Όχι άλλο κάρβουνο”-άλλος μας το έγραψε αυτό ” -στον νέο Προέδρο-Αρχηγό του ΣΎΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη ,ο οποίος ευθαρσώς και δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος -αλλά και Κρητίκαρος (αχ βρε έρμη Κρήτη τι σού’μελλε να πάθεις)-και παρουσίασε από την εξέδρα της νίκης του τον σύντροφό του κύριο Τάιλερ -μου φαίνεται Βρετανό- ,ενώ προχθές σε συνέντευξή του στον επίσης Κρητικό κύριο Θεοδωράκη -αυτόν ντε που ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών και αυτοδιαλύθηκε ως κόμμα Ποτάμι – δήλωσε το πρωτάκουστο ότι θα χρησιμοποιήσει -θα πληρώσει δηλαδή -και δύο γυναίκες ως παρένθετες που θα εγκυμονήσουν τα δικά τους σπέρματα, τα οποία θα προεπιλέξει ως γνήσιος αντιρατσιστής και όχι μισογύνης να είναι αγόρια.(βρε τι δούλεμα αντέχουν οι Ελληνίδες και ιδίως οι Κρητικές).
  Δεν είναι ο θερμότερος φίλος του φιλοΛΟΑΤΚΙ Πάπα -ίσως και να έγινε και καθολικός κατά την 20ετή διαμονή του στις ΗΠΑ-;;;.
  ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ;;;.

  • “O Θεός να σε φυλά από ψέμματα και γεροντοπουστέματα” (κρητική παροιμία). Εκεί γύρω στα 70-80, πολλοί την “βλέπουν” διαφορετικά, μιας και δεν τούς κάνει πια κούκου και το γυρίζουν στον … καλαματιανό. 🙂
   Ίσως και ο Άγιος Πατήρ, λεβέντης Αργεντινός, πρώην πυγμάχος και μετέπειτα Ιησουΐτης, να την “είδε” κι αυτός τώρα στα γεράματα διαφορετικά. Ποιος ξέρει και τι μάς νοιάζει;

   • ΑΦΗΣΤΕ Τ0Ν ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ”ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ” ΣΤΟΝ Κ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ;;;.
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Ή ΛΑΘΟΣ ΕΝΑ ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ ΑΡΚΕΙ -ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ -.

    • Χρειάζεσαι επιβεβαίωση; Δεν καταλαβαίνω. Εγώ ασφαλώς το έγραψα και το επαναλαμβάνω, διότι βαρέθηκα την κασσελοσυζήτηση. Βρίσκω το θέμα εντελώς άνευ οιουδήποτε ενδιαφέροντος. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ή μήπως δεν ξέρεις τι σημαίνει η έκφραση “όχι άλλο κάρβουνο” (το πιθανότερο);

     Να αφήσω τον καλαματιανό; Μα εγώ δεν τον έπιασα ακόμη 🙂 Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

     • Συγχαίρω για την καθυστερημένη αποδοχή σας την οποίαν θα μπορούσατε να γράψετε πριν από τον ”καλαματιανό” του προηγούμενου σχολίου σας.
      Προσωπικά δεν θα άντεχα την ”λογοδιάρροια” του κ. Κασσελάκη για τα προσωπικά του (που ”αγουροξύπνησαν ” όλους τους Έλληνες, ιδίως τους ακρίτες που πρώτοι θα πολεμήσουν με την Τουρκία ,) μαζί με την επίκλησή του ότι είναι και ”Κρητίκαρος”, με ότι αυτό εσήμαινε μέχρι τώρα. .
      ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ”ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΥΣ” Ή ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ Ή ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ”ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΥ” .
      ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΡΗΤΗ. ΕΝ ΤΕΛΕΙ ,
      ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ .
      ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ 3000 ΕΤΩΝ .
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΞΙΑ ΑΛΛΑ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ;;;.

     • Δεν καταλαβαίνω τι αποδοχή περίμενες και γιατί. Ξέρεις τι σημαίνει η φράση και από πού βγήκε. Ο αρρωστημένος σου εγωισμός, δεν σ’ αφήνει να παραδεχτείς ότι δεν κατάλαβες, αλλ’ αυτό είναι πρόβλημά σου. Ασχολείσαι συνεχώς με την Κρήτη, την οποία, όπως φαίνεται θαυμάζεις και αγαπάς (έχεις έλθει ποτέ;), γι αυτό, σε συνάρτηση με το Πάπα, σού έμαθα μία κρητική ρήση. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι “Κρητίκαρος”, αλλά ο συγκεκριμένος είναι Αμερικανάκι, όπως και ο Κούλης Αθηναίος. Μην μπερδεύεσαι.

      Τέλος, στην Κρήτη δεν χορεύομε καλαματιανό, αλλά πεντοζάλη και ΠΗΔΗΧΤΟ. Έλα να σού μάθομε 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα