Βαρουφάκης: Παραμύθι ότι έχει σωθεί η Ελλάδα -Από το κακό στο χειρότερο

24/1/18 | 0 | 0 | 619 εμφανίσεις
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΝ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Επίθεση στους Ευρωπαίους, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσα από μία ακόμη συνέντευξή του.

Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα έχει σωθεί και πάει καλύτερα, αλλά αυτό είναι ένα παραμύθι, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Nouvel Observateur, συμπληρώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι πως η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.

«Η Ευρώπη πανηγυρίζει τα αποτελέσματα των πλάνων της, αλλά οι νέοι άνθρωποι φεύγουν. Και είναι οι πιο καταρτισμένοι αυτοί που εγκαταλείπουν τη χώρα. Πρέπει να το μετανιώνουμε, όχι να το πανηγυρίζουμε. Στην Ελλάδα, οι δουλειές πλήρους απασχόλησης μειώνονται και η επισφαλής εργασία αυξάνεται. Αν δουλεύεις 3 ώρες την εβδομάδα, λες ότι έχεις δουλειά. Είναι καταστροφή», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

«Πουλάνε μεταξύ άλλων εκείνα της Μυκόνου και της Σαντορίνης σε γερμανική εταιρεία για 1,2 δισ., δεν είναι τίποτα. Αυτό της Μυκόνου αξίζει 1,2 δισεκατομμύρια. Αγοράζουν με τα χρήματα που  παίρνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Είναι σαν να παίρνω το σπίτι σου, αλλά να μου δίνεις εσύ τα λεφτά για να το κάνω. Είναι τρελό. Δυστυχώς, είναι μια αριστερή κυβέρνηση αυτή που έχει επιλέξει αυτή την πολιτική. Παραλύει την πλειοψηφία του πληθυσμού. Είναι θανατηφόρος συνδυασμός», προσθέτει.

Σε σχετική ερώτηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πολύ απογοητευμένος από τον Εμανουέλ Μακρόν. «Είχα καλή προσωπική σχέση μαζί του. Εκτίμησα τη στάση του το 2015, όταν ήμουν στην κυβέρνηση. Είχα διαφωνίες στο θέμα της λιτότητας και των εργασιακών, αλλά περίμενα δύο πράγματα από εκείνον: ένα συνεπές και λογικό όραμα για την Ευρώπη και μια μάχη για μεγαλύτερες υποχωρήσεις από το Βερολίνο», εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δήλωσε ακόμη ότι ήλπιζε πως ο Μακρόν θα είχε πιο φιλελεύθερες απόψεις για τις πολιτικές ελευθερίες, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. «Είμαι απογοητευμένος γιατί έκανα λάθος και στα δύο. Οι ευρωπαϊκές προτάσεις του είναι πολύ αδύναμες», συμπλήρωσε.

Πηγή: Βαρουφάκης: Παραμύθι ότι έχει σωθεί η Ελλάδα -Από το κακό στο χειρότερο | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο