Βαριά άρρωστος ο πρώην Πάπας Βενέδικτος – «Είναι υπερβολικά αδύναμος» 

3/8/20 | 0 | 0 | 123 εμφανίσεις

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse, ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ είναι βαριά άρρωστος. Να υπενθυμιστεί, πως επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία.

Ο 93χρονος Βενέδικτος πάσχει από μια μορφή λοίμωξης του δέρματος στο πρόσωπο, που προκαλεί ερύθημα και έντονο πόνο, αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο τον βιογράφο του πρώην πάπα Πίτερ Σίγουολντ.

“Σύμφωνα με τον Σίγουολντ, ο Βενέδικτος είναι υπερβολικά αδύναμος. Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα”.

Ο Σίγουολντ φέρεται ότι επισκέφθηκε τον Βενέδικτο στην Ρώμη το Σάββατο για να του παραδώσει τη βιογραφία του.

“Κατά τη συνάντηση ο πάπας, παρά την ασθένειά του, ήταν αισιόδοξος και είπε ότι αν ανακτήσει τις δυνάμεις του πιθανόν να αρχίσει να γράφει και πάλι”, ανέφερε η εφημερίδα.

Η επίσκεψη στον αδερφό του

Ο Βενέδικτος επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του Γκέοργκ Ράτσινγκερ στη Γερμανία τον Ιούνιο, το πρώτο του ταξίδι εκτός Ιταλίας μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του το 2013.

Ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε ηλικία 96 ετών.

Ο πρώην ποντίφικας, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ζει πλέον σε ένα μικρό πρώην μοναστήρι μέσα στο Βατικανό.

Έχει παραμείνει μακριά από τη δημόσια ζωή από τότε που έγινε ο πρώτος πάπας, έπειτα από 600 χρόνια, που παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας.

Παραδοσιακός της Καθολικής Εκκλησίας αντικαταστάθηκε από τον μεταρρυθμιστή πάπα Φραγκίσκο.

https://www.pronews.gr/thriskeia/902511_varia-arrostos-o-proin-papas-venediktos-einai-ypervolika-adynamos

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας