Βαρβαρότητα: Στην Τουρκία μετατρέπουν ελληνικά αρχαία σε αυτοσχέδια γήπεδα τένις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια πραγματικά ακατανόητη είδηση για κάθε πολιτισμό μετάδωσε το πλήρως ελεγχόμενο από το καθεστώς Ερντογάν, ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolou.

Σε σειρά φωτογραφιών δείχνει τα αρχαία της ελληνικής πόλης Αιζανοί στην Δυτική Ανατολία να έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια γήπεδα τένις προκειμένου να προωθηθεί ένα τοπικό πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Ανάπτυξη του αθλητισμού, εισαγωγή της ιστορίας».
Πρόκειται προφανώς για μια… επιεικώς ατυχέστατη «έμπνευση» που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των κατοίκων της περιοχής με την αρχαία κληρονομιά που απλώς νέμονται.

Πατήστε στον σύνδεσμο του tweet για να δείτε τις φωτογραφίες που πιστοποιούν την βαρβαρότητα

Οι Aizanoi (Αρχαία Ελληνικά: Αἰζανί), λατινικά ως Aezani, ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη στη δυτική Ανατολία (Μικρά Ασία). Βρίσκεται εκεί που είναι σήμερα Çavdarhisar (Σαβντάρχισαρ) , κοντά στην Kütahya, τα ερείπια του βρίσκονται απέναντι από τον ποταμό Penkalas, περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πόλη ήταν ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο στη ρωμαϊκή εποχή. Σώματα που σώζονται από την περίοδο περιλαμβάνουν έναν καλοδιατηρημένο Ναό του Δία, ασυνήθιστο συνδυασμένο συγκρότημα θεάτρου-σταδίου, καθώς και μια κλειστή αγορά της Ρωμαϊκής εποχής που είναι χαραγμένο με το Έγκυρο Τιμής του Διοκλητιανού.

Η πόλη έπεσε σε παρακμή στην Ύστερη Αρχαιότητα.

HJ με πληροφορίες από Anadolou

Βαρβαρότητα: Στην Τουρκία μετατρέπουν ελληνικά αρχαία σε αυτοσχέδια γήπεδα τένις [εικόνες]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα