Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, εν μέσω των σημερινών εξελίξεων, ορισμένα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας για να δούμε την πραγματική εικόνα των εξελίξεων.

Γιατί η Γαλλία σταμάτησε την υποστήριξή της στον Καντάφι

Πριν από την πτώση του, ο Μουαμάρ Καντάφι είχε μόλις εκλεγεί επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης από τους ηγέτες του Αφρικανικό κόσμου. Με την εμπιστοσύνη της Αφρικής και ως επικεφαλής της χώρας με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική, ο Καντάφι ξεκίνησε να δημιουργήσει ένα νέο παναφρικανικό και παναραβικό νόμισμα: το περίφημο σχέδιο χρυσού δηναρίου.

Αυτό το νόμισμα επρόκειτο να γίνει το κύριο μέσο πληρωμής για τις εξαγωγές  φυσικών  πόρων της Αφρικής και να απελευθερωθεί η Αφρική από το φράγκο CFA (Φράγκο των Γαλλικών Αποικιών στην Αφρική). 700 δισεκατομμύρια δολάρια θα είχαν εξαφανιστεί για πάντα τότε από το δυτικό νομισματικό σύστημα. Πάντα εξαρτάται από το νόμισμα  των λογαριασμών στους οποίους πωλούνται οι πρώτες ύλες (αυτός είναι και ο λόγος που Πούτιν ζητάει πλέον η πληρωμή φυσικού αερίου να γίνεται σε ρούβλια).

Αυτό θεωρήθηκε  απαράδεκτο για την Αμερική, η οποία στη συνέχεια με τη βοήθεια της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έριξαν και δολοφόνησαν τον Καντάφι. Όλοι οι πόλεμοι των ΗΠΑ στοχεύουν επομένως στην προστασία του πετροδολαρίου και στην παγκόσμια ηγεμονία τους.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, όλοι οι πόλεμοι που διεξάγει η Αμερική έχουν ως στόχο την προστασία της κυριαρχίας της στον κόσμο με κάθε κόστος. Στην περίπτωση του Καντάφι, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν επίσης τεράστια οικονομικά  συμφέροντα.

Ο Πούτιν επηρεάστηκε βαθιά βλέποντας πόσο σκληρή θα μπορούσε να είναι η Δύση με τους πρώην συμμάχους της. Για αυτόν, ήταν ο χειρότερος εφιάλτης του, και ο μεγαλύτερος φόβος του, να ανατραπεί με μεθοδεύσεις της Αμερικής και να καταλήξει σαν τον Καντάφι που ταπεινώθηκε στους δρόμους  από τον ίδιο  πληθυσμό του που μέχρι πρότινος τον αποθέωνε .

Ο Πούτιν ήξερε πόσοι ηγέτες  ταπεινώθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν με την συνδρομή της Αμερικής.  Ήξερε πως την δολοφονία του Καντάφι την έβλεπε σε απευθείας σύνδεση η Χίλαρι και γελούσε.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Β.Πούτιν υποστήριξε με κάθε κόστος τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία αργότερα. Υπήρχαν επίσης τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Συρία, αλλά και η απόφαση του να δείξει ότι η Ρωσία δεν εγκαταλείπει ποτέ τους συμμάχους της. Και αυτό, σε αντίθεση με τη Δύση που όταν πλέον δεν τους χρειάζεται, τους πετάνε όπως την τρίχα από το ζυμάρι.

Αυτό που συνέβη με τον Καντάφι έπεισε τον Πούτιν ότι ήταν αδύνατο να εμπιστευτεί πλέον τη Δύση και ειδικά το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

“Λάθος”;

Τελικά όμως ήταν λάθος του ΝΑΤΟ η ανατροπή και η δολοφονία  του Καντάφι;

Ήταν «λάθος» ο βομβαρδισμός, η συστηματική καταστροφή, τα ναπάλμ και η χημική δηλητηρίαση του φτωχού, ασιατικού έθνους, του Βιετνάμ, για πάνω από 14 χρόνια;

Ήταν λάθος  η εισβολή του 2003 στο Ιράκ βασισμένη σε ψέματα για τα «όπλα μαζικής καταστροφής και τον νέο  Χίτλερ, όπως τον χαρακτήριζαν, Σαντάμ Χουσεΐν»;

Ήταν λάθος ο βομβαρδισμός της Σερβίας και οι χιλιάδες νεκροί;

Ήταν λάθος η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Ουκρανίας και η εγκαθίδρυση του ναζιστικού καθεστώτος του Ποροσένκο που σχεδίασε ο Πάιατ;

Τόσα πολλά λάθη κάνει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι; Όταν ξεχνάς κατά λάθος να βουρτσίσεις τα δόντια σου, αυτό είναι λάθος. Όταν σχεδιάζονται στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις πέφτουν σκόπιμα, με δόλο και δήθεν επαναστάσεις χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ, όταν ηγέτες δολοφονούνται αυτό δεν είναι ποτέ «λάθος». Αυτό είναι έγκλημα πολέμου.

Είναι προμελετημένο έγκλημα. Γίνεται με πλήρη γνώση και μοχθηρία, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι Αμερικάνοι.

https://www.pronews.gr/opinion-makers/giati-to-nato-dolofonise-ton-kantafi-kai-pos-ayto-epirease-ton-v-poutin-kai-tis-sxeseis-tou-me-tin-dysi/