Βίντεο: H στιγμή της φυγάδευσης Πενς και Ρόμνι μέσα στο Καπιτώλιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί αποκαλύπτουν πόσο κοντά έφτασε ο όχλος που εισέβαλε στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, τόσο στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς όσο και τους Γερουσιαστές Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς.

Οι αποκαλυπτικές σκηνές εμφανίζουν τον Μάικ Πενς και τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή να φυγαδεύονται τελευταία στιγμή προτού βρεθούν αντιμέτωποι με το εξαγριωμένο πλήθος.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τον τότε Αντιπρόεδρο Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές, λίγα μόλις μέτρα, μακριά ζητούν «κρεμάλες».

 

Τις σκηνές τρόμου συμπληρώνουν ένας αστυφύλακας που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα, ενώ σε μία ακόμη τρομακτική σκηνή, η οπαδός του Τραμπ Ασλι Μπάμπιτ προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο προτού πέσει νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

vinteo-h-stigmi-tis-fygadeysis-pens-kai-romni-mesa-sto-kapitolio0
Ο Γερουσιαστής Ρόμνι, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2012 πλην σφοδρός πολέμιος του Τραμπ, ενώ φυγαδεύεται από αστυνομικό.

Όσον αφορά στον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνι, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας τον συλλαμβάνουν να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς την κατεύθυνση του όχλου. Τον διασώζει, την έσχατη ώρα,  ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν που τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

«Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!»

Kατά τη χθεσινή ημέρα της διαδικασίας της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ, η ομάδα των κατηγόρων τόνισε κατ’ επανάληψη την απειλή που αντιμετώπισε ο Μάικ Πενς.

Ο Τραμπ είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι ο Πενς είχε τη δυνατότητα να σταματήσει την διαδικασία έγκρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων, γεγονός που στοχοποίησε τον πρώην αντιπρόεδρο στα μάτια του πλήθους:

«Ο όχλος έψαχνε τον αντιπρόεδρο Πενς» δήλωσε η Στέισι Πλάσκετ περιγράφοντας τη σκηνή του βίντεο που εμφανίζει  το πλήθος να φωνάζει: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!» και να αναζητεί εν εξάλλω την Νάνσι Πελόζι.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κρέμασε έναν στόχο στην πλάτη τους και έπειτα ο όχλος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο ξεκίνησε να τους κυνηγά».

Με πληροροφορίες από BBC, CNN, Reuters, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα