Βίντεο: Ο πόλεμος θα γίνεται με άλλα μέσα – Ο Τζέιμς Σταυρίδης στην «Κ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διεθνείς ισορροπίες

Την έκπληξή του για τη σκληρή αντίσταση, το πνεύμα και την επιμονή των Ουκρανών εκφράζει στην «Κ» ο πρώην διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, ενώ χαρακτηρίζει ντροπιαστική για τη Ρωσία την αποτυχία του στρατού της.

Αναφορικά με το πώς «βλέπει» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ελληνοαμερικανός πρώην διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ τονίζει πως «υπάρχει 60%-65% πιθανότητα να δούμε μια διαπραγμάτευση που θα καταλήξει με τον Πούτιν να ελέγχει το 10%-15% της Ουκρανίας, αλλά η υπόλοιπη Ουκρανία να συνεχίζει ως κυρίαρχο κράτος, ο Ζελένσκι να παραμένει πρόεδρος και οι Ουκρανοί να αποφασίζουν ότι γι’ αυτούς, αυτή τη στιγμή, η ουδετερότητα έχει περισσότερο νόημα. Και παρεμπιπτόντως, όλοι θα μισήσουν τη συμφωνία που μόλις περιέγραψα».

Ο Τζέιμς Σταυρίδης κρίνει θετικά τη στάση που κράτησε το ΝΑΤΟ και τονίζει ότι «ο Πούτιν δεν θα ξεκινήσει μάχη με χώρα του ΝΑΤΟ», καθώς «είναι σαν αυτόν που στο σχολικό προαύλιο διαλέγει το αδύναμο παιδί για να πάει να το δείρει».

Καθημερινή
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα