Α/ΣΕΑ «θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων αν δεν μας αφήσει οδό διαφυγής η Τουρκία»!

4/6/20 | 1 | 0 | 621 εμφανίσεις

Χρησιμοποιώντας την γνωστή φράση του Σουν Τζου ότι πρέπει «να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων» απάντησε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος για τις τουρκικές προκλήσεις.

Παραδέχεται έτσι ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η Τουρκία και ότι είναι η «γάτα» και εμείς το «ποντίκι» που ψάχνουμε δρόμο για να ξεφύγουμε.

Απίστευτα πράγματα αλλά ειπώθηκαν…

«Σοφά ο Σουν Τζου συμβούλευε να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων και αυτό η Τουρκία το παραβλέπει» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Οι μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις (τύπου Γαλάζιας Πατρίδας και τουρκολυβικού μνημονίου) και τα τερτίπια περί γκρίζων ζωνών και αποστρατιωκοποιήσεις νήσων δεν θα οδηγήσουν σε ελληνική υποχώρηση, ούτε σε μια αμιγώς πολιτική διαπραγμάτευση, όπως φαίνεται να είναι η τουρκική επιδίωξη, αλλά σε μια σκλήρυνση της ελληνικής στάσης και έναν ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» συνεχίζει ο Θάνος Ντόκος.

«Ελπίζει κανείς ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσει το λάθος της, γιατί τότε το κόστος θα είναι υψηλό και για τις δύο πλευρές. Οι “κόκκινες γραμμές” πάντως έχουν επικοινωνηθεί» προσθέτει ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος σε άλλο σημείο του άρθρου του καταγράφει ότι η Τουρκία θεωρείται ακόμα «σημαντική δύναμη» και «η εξήγηση γι΄αυτό βρίσκεται στη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, τον οικονομικό δυναμισμό και τη σημασία της ως αναδυόμενης μεγάλης αγοράς και προορισμού επενδύσεων αλλά και την ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου προέδρου».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ελληνική πολιτική εξηγεί ότι «στόχος είναι να επενδύσουμε στο αίσθημα ρεαλισμού και συμφέροντος της τουρκικής ηγεσίας, κρατώντας – με πειστικό τρόπο, μέσω της επιτυχημένης εσωτερικής ενδυνάμωσης – ταυτόχρονα ανοιχτή τόσο στην πόρτα του “φρενοκομείου”, όσο και αυτή της αποκλιμάκωσης και συνεννόησης».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/884390_anaplirotis-sea-na-mas-afisei-odo-diafygis-i-toyrkia-giati-allios-tha

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ”Ει χωλώ παροικήσεις υποσκάζειν μαθήσεις” και επί του προκειμένου ”αν αξιοποιηθείς-χρησιμοποιηθείς από Κεντροδεξιά Κυβέρνηση ξεχνάς τον πρότερον έντιμον βίον” στο ΕΛΙΑΜΕΠ των Σημιτοφυλάκων -και όχι μόνο- και ”παραβγαίνεις”ακόμη και τους μια ζωή υπερασπσστές της Πατρίδος Δεξιούς.
  ΕΥΓΕ κ Ντόκο .
  Σσς καλωσορίζουμε στην καλή μας μάνα Ελλάδα -Πατρίδα μας.
  Υ.Γ Πόσο μόνος θα αισθάνεται ο καθηγητής κ.Νίκος Κοτζιάς γιατί στην Συμφωνία των Πρεσπών δεν έλαβε υπόψιν του την ένδοξη τρισχιλιετή ιστορία μας και τους Πανέλληνες ,που ήταν αντίθετοι με αυτήν την Συμφωνία.
  Και όμως θα μπορούσαν μαζί με τον κ.Τσίπρα να ξεπεράσουν την αίγλη του πρώην πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008 ,αν αρνούμενοι την ”Μακεδονικη” εθνότητα και γλώσσα δεν θα υπογραφόταν αυτή η Συμφωνία.
  Ανθρώπινα τα λάθη ,αλά δεν πρέπει να ομολογούντσι με ένα ”μέα κούλπα”;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων

  Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος Η σημερινή φιέστα της κυβέρνησης με την εγκαινίαση των έργων του Ελληνικού, παρουσία μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και μελών της τοπικής αυτοδιοικησης όπως ο δήμαρχος Γλυφάδας κ.Παπανικολάου,  μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «απάτη» αφού το έργο όχι μόνο δεν ...

   Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 16:30 Τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, πιστές στο θρήσκευμα των μαρτύρων του Ιεχωβά, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή, που κηρύσσει η θρησκευτική αυτή αίρεση. Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν σήμερα νεκρές ...

  Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, το Μέγαρο των Ηλυσίων (ο Μακρόν) ανακοίνωσε το όνομα του νέου Γάλλου πρωθυπουργού: Ζαν Καστέξ (Jean Castex). Ο νυν δήμαρχος της κωμόπολης των 6.000 κατοίκων Prades (Pyrénées-Orientales), που ανήκει στο δεξιό κόμμα των ...

  «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Handelsblatt για την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής για την υποχρεωτική «φόρμα επιβάτη» - Έκθεση της Oxfam ασκεί κριτική στην ελληνική μεταναστευτική νομοθεσία. Στο μέτρο που το επιτρέπει και η υπόλοιπη ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας