Α.Μέρκελ: Θέλουμε να μοιράσουμε δίκαια με την Τουρκία τα κοιτάσματα στην Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Γερμανίδα καγκελάριος αφού αρχικά επισήμανε τις «στρατηγικές σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας» πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια συνεκτική στρατηγική στις σχέσεις της με την Άγκυρα, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι.

Όσον αφορά τη Μεσόγειο και τις τουρκικές γεωτρήσεις η Καγκελάριος δήλωσε πως η Γερμανία θέλει να είναι δίκαιη με την Τουρκία, ενώ επιβεβαίωσε και γερμανική διαμεσολάβηση για το πρόσφατο τηλεφώνημα Κ.Μητσοτάκη- Ρ.Τ.Ερντογάν. 

«…Τώρα έχουμε το επιβαρυντικό στοιχείο ότι η Τουρκία διεξάγει γεωτρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, εργαζόμαστε προκειμένου να υπάρξουν πάλι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, όπως συνέβαινε μέχρι το 2016», είπε η κ. Μέρκελ,  

«Η Γερμανία προσπαθεί να φανεί δίκαιη σε όλες τις πτυχές της σχέσης της με την Τουρκία, αλλά λειτουργούμε σε συνεργασία με τη Γαλλία», πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Καγκελάριος, κρατώντας ίσες αποστάσεις, ούτε πρόφερε τις λέξεις «ελληνική υφαλοκρηπίδα» και «κυπριακή ΑΟΖ» και αρκέστηκε σε γενικούς όρους, δίχως κανένα περιεχόμενο, όπως το «ανοιχτά» και το «υπάρχει αντιπαράθεση» για να περιγράψει τόσο τα σημεία όσο και την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις τουρκικές γεωτρήσεις.

Παράλληλα, η αναφορά σε «προσπάθεια για συνομιλίες μεταξύ των μερών» αλλά και στη «δικαιοσύνη», συνθέτουν ένα ανησυχητικό τοπίο σχετικά με τις πιέσεις που θα δεχθεί ή ήδη δέχεται η ελληνική πλευρά για μία «win-win» συμφωνία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Άγκυρα.

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/892572_amerkel-theloyme-na-moirasoyme-dikaia-me-tin-toyrkia-ta-koitasmata-sti

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς που βρέθηκε η Μέρκελ, να γίνει σωστή μοιρασιά των ελλαδικών και κυπριακών ιματίων με την Τουρκία, για να μην αδικηθεί … η τελευταία. Και υπάρχουν ακόμη ανεγκέφαλοι που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα