Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν νέα κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS 

Κυβέρνηση προσωρινού χαρακτήρα ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τρίτης οι Ταλιμπάν. Πρωθυπουργός ορίστηκε ένας από τους δημιουργούς των Ταλιμπάν, ενώ υπουργός των Εσωτερικών πρόσωπο που βρίσκεται στις λίστες των καταζητούμενων του FBI.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, τόνισε ότι επικεφαλής της κυβέρνησης θα είναι ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ και αντιπρόεδρος ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν Μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάτ.

«Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες της χώρας μας ανυπομονούν για την νέα κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται ότι Σαραχουντίν Χακάνι, γνωστός ως επικεφαλής της στρατιωτικής ομάδας «Δίκτυο Χακάνι».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της χώρας πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν διαδήλωση

Οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν μια διαδήλωση στην Καμπούλ  κατά της βίαιης επιχείρησής του ισλαμιστικού κινήματος για την κατάληψη της επαρχίας Πανσίρ και της παρέμβασης του Πακιστάν στα εσωτερικά ζητήματα του Αφγανιστάν.

Περίπου 70 Αφγανοί, στην πλειονότητά τους γυναίκες, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισλαμαμπάντ, που θεωρείται στενός σύμμαχος των Ταλιμπάν.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πλήθος διαλύθηκε γρήγορα όταν οι Ταλιμπάν που αναπτύχθηκαν στο σημείο άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα