Αυτό το κλίμα το γνωρίζατε κ. Δένδια;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γιώργος Κουτσούμης, πρώην στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και γνωρίζει καλά αραβικά, μας πληροφορεί γύρω απο το παρασκήνιο της άρνησης της Αιγύπτου να υπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα.
Ποιό είναι το κλιμα;
Να προσέξουν (οι Αιγύπτιοι) να μην εξαγριώσουν περισσότερο την Τουρκία. Δεν είναι ώρα για τέτοιες συμφωνίες.
Σε σχετική ανάρτηση αιγύπτιου δημοσιογράφου, οι περισσότεροι πολίτες συμφώνησαν με το παραπάνω σχόλιο προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα τα βρούν με την Τουρκία.
Οι σωστές εκτιμήσεις βασίζονται σε καλές πληροφορίες.
Με αυτά ως δεδομένα, ήταν εντελώς άστοχη η επιλογή επίσκεψης Δένδια στο Κάϊρο.
Επισκέπτεσαι μια πρωτεύουσα όταν γνωρίζεις ότι επικρατεί αυτό το κλίμα και, μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες διατυμπανίζεις ότι πας και μπορεί να υπογράψεις συμφωνία για ΑΟΖ;
Δεύτερον, οι Τούρκοι υποσχέθηκαν στους αμερικανούς να τους παραχωρήσουν δικαιώματα ανάλογα του Ιντσιρλίκ στην αεροπορική βάση που θα δημιουργήσουν στη Λιβύη. Και η υπερδύναμη έσπευσε να της παράσχει υποστήριξη
Το περιβάλλον είναι δύσκολο. Όλοι φοβούνται τον Ερντογάν. Αλλά για την Ελλάδα η αντιπαράθεση είναι μονόδρομος.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δήλωση Τσαβούσογλου πως είναι έτοιμοι στην Τουρκία να υπογράψουν συμφωνία με την Ελλάδα ανάλογη της Ιταλίας, χρειάζεται να δούμε την επόμενη ημέρα. Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;
Αν εννοεί πως η Τουρκία θα αναγνωρίσει την ελληνική ΑΟΖ με πλήρη επήρεια των νησιών και το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και στη συνέχεια να συμφωνήσουν Αθήνα και Άγκυρα κοινές δράσεις συνεργασίας, προσωπικά βλέπω θετική την εξέλιξη. Οτιδήποτε άλλο είναι απορριπτέο.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα η Ελλάς γνωρίζει τα της Αιγύπτου από την εποχή του κ.Βαληνάκη ,υφυπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09 ,που άρχισε τις επαφές γιαυτό το θέμα με την Αίγυπτο ,αλλά τότε οι σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου ήταν θερμότερες ,ενώ τώρα”είναι αλλοιώς”.
    Θα έχουμε αποτέλεσμα-κάτι ανάλογο όπως με την Συμφωνία με την Ιταλία ,.γιατί υπάρχει και η καθορισμένη ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου.
    Η Τουρκία ”στριμώχνεται μουλωχτά” γιαυτό και οι δηλώσεις του κ.Τσαβούσογλου στην Ιταλία.
    Η Ελλάδα μας με αυτήν την κυβέρνηση ”βρήκε το κολάι” στα εξωτερικά θέματα μέχρι τώρα- να μη την ματιάσουμε-.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα