Αυτό προκαλεί τρόμο στην Άγκυρα: Κουρδική Αυτόνομη Διοίκηση στη ΒΑ Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αυτό προκαλεί τρόμο στην Άγκυρα: Κουρδική Αυτόνομη Διοίκηση στη ΒΑ Συρία

Η Τουρκία φοβάται ότι μετά το δεύτερο βήμα, που είναι η ίδρυση του αυτόνομου κουρδικού κράτους στη Συρία, θα έλθει η σειρά της Τουρκίας…

Ο τέως Διευθυντής Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Κουρδική Αυτόνομη Διοίκηση» θα ιδρυθεί και στη Συρία

News Center – Ο πρώην Διευθυντής Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, αντιστράτηγος ε.α. İsmail Hakkı Pekin, δήλωσε ότι θα υπάρξει ομοσπονδία στη Συρία τα επόμενα 10 χρόνια και θα υπάρξει μια «κουρδική αυτόνομη περιοχή» εντός αυτής της ομοσπονδίας

Οι εντάσεις συνεχίζονται μεταξύ του συριακού στρατού και του YPG στις πόλεις Qamishlo και Hasakah της Ροζάβα (ΒΑ Συρία). Επίσης συνεχίζονται οι απειλές και οι επιθέσεις ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία εναντίον της πόλης Ayn İsa και σε χωριά που βρίσκονται επί του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου Μ-4.

Οι εξελίξεις στη Rojava είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των Κούρδων. Προφανώς, εν όψει φημολογούμενης επανόδου των ΗΠΑ στην περιοχή, με τη νέα διοίκηση Μπάιντεν, Ρωσία, Συρία, Ιράν και Τουρκία, ομονοούν, αν και δεν το ομολογούν, και στρέφονται εναντίον των Κούρδων της Ροζάβα.

Σύμφωνα με τα νέα στο Sputnik, η βάση των συγκρούσεων στην περιοχή είναι ο έλεγχος του αυτοκινητόδρομου Μ4.

Ο στρατηγός ε.α. Πεκίν, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην περιοχή, όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, θέλουν να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο Μ-4, που οδηγεί από τα σύνορα με το Ιράκ στη Μεσόγειο.

Αναφέροντας ότι οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και του PYD / YPG είναι πλέον πολύ συχνές, ο Πεκίν είπε ότι η ανάληψη του ελέγχου του αυτοκινητόδρομου M4 σημαίνει αύξηση του ελέγχου στο εμπόριο και διασφάλιση της αδιάλειπτης επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων περιοχών.

Ο στρατηγός Πεκίν, αφού τόνισε τη συμμαχία Συρίας, Ρωσίας και Ιράν εναντίον του “YPG που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ”, είπε και τα εξής: «Εαν σ’ αυτή τη συμμαχία συμπεριληφθεί και η Τουρκίας, αυτό είναι δυνατόν να σημάνει το τέλος του PYD / YPG”. Ωστόσο, ο Πεκίν είπε ότι υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις στο κατά πόσον θα επιτευχθεί συναίνεση σε αυτό το θέμα ».

Πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Συρίας;

Ο Πεκίν, απαντώντας στην ερώτηση “Πώς βλέπετε το μέλλον της Συρίας 10 χρόνια μετά”, είπε ότι με βάση τις διλές του προβλέψεις, η Συρία θα είναι μια “ομοσπονδία”.

Μάλιστα, συνεχίζοντας είπε: “Θα υπάρξει μια” κουρδική αυτόνομη περιοχή “εντός αυτής της ομοσπονδίας. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν άλλες περιοχές».

Σύμφωνα με τον Πεκίν, η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας αυτονομίας που θα ελέγχεται από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ οι ΗΠΑ εργάζονται για μια «ισχυρότερη αυτόνομη περιοχή» όπως και η περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Πηγή: rudaw.net/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα