Αυτός είναι ο πραγματικός Ερντογάν: «Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος είναι από τους βασικούς πυλώνες της Γαλάζιας Πατρίδας μας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένα εθνικιστικό προεκλογικό μανιφέστο μοίρασε ο εθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του, εν όψει των εκλογών στις 14 Μαΐου.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μετέδωσε ότι στο μανιφέστο αυτό αναφέρεται ότι:

«Το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος είναι από τους βασικούς πυλώνες της Γαλάζιας Πατρίδας μας και εκεί θα προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας όπως και της (παράνομης) «ΤΔΒΚ» επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες μας. Τα βήματα της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν Μεσόγειο. Αυξάνεται ο ενεργειακός περιφερειακός ανταγωνισμός».

Παράλληλα, το κόμμα του Ερντογάν αναφέρει ότι «τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το δηλώσαμε στον ΟΗΕ»:

«Τα εξωτερικά μας όρια της υφαλοκρηπίδας μας τα δηλώσαμε στον ΟΗΕ. Στις 13 Νοεμβρίου του 2019 στην κοινοποίηση που κάναμε στον ΟΗΕ δηλώσαμε πως τα θαλάσσια σύνορα μας εκτείνονται μέχρι το όριο των χωρικών υδάτων των νησιών που βρίσκονται στην περιοχή. Δηλώσαμε πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν επήρεια που να εμποδίζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Στις 18 Μαρτίου του 2020 ενημερώσαμε τον ΟΗΕ για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας στην Αν. Μεσόγειο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τον… αρχιναύαρχο του οθωμανικού στόλου, και κουρσάρο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα θυμήθηκε προεκλογικά ο ηγέτης της διαβόητης υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δηλώνοντας ότι στόχοι της τουρκικής κυβέρνησης είναι πέραν της… Μεσογείου.

«Όσοι υπολογίζουν στη Γαλάζια Πατρίδα να μην ξεχνούν ότι δεν άλλαξε η φύση της, παραμένει η ίδια, καθώς το αίμα είναι ακόμη το ίδιο αίμα» ανέφερε στο παραλήρημά του ο ηγέτης του MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης), μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Δεν εγκαταλείπουμε το δίκαιο μας, το δικαίωμά μας είναι τιμή μας. Θα πάμε παραπέρα την κληρονομιά του Μπαρμπαρόσα, που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη», δήλωσε χαρακτηριστικά, πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο σχεδόν… πέντε αιώνες.

  • Ερντογάν: Εγώ κατάφερα να κάνω την Αγιά Σοφιά τζαμί

Παράλληλα, τούρκος πρόεδρος δήλωσε ξανά την ικανοποίησή του που έκανε την Αγιά Σοφιά Τζαμί, τονίζοντας στην ομιλία του:

«Στο παρελθόν έλεγαν ‘σε αυτή τη γεωγραφία, δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούν να το τολμήσουν’. Αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Υπάρχουν παραδείγματα όπως η ήττα των πραξικοπηματιών μέχρι την επαναλειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί και τις επιχειρήσεις πέραν των συνόρων. Έλεγε ο ποιητής: Θα ανοίξει η Αγιά Σοφιά, θα ανοίξει, θα ανοίξει. Και εγώ το διάβασα τότε αυτό. Και τι έγινε; Άνοιξε η Αγιά Σοφιά και αυτό το καταφέραμε εμείς».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του αεροπλανοφόρου της Τουρκίας, ένας τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία ισχυρίζεται ότι αυτό που ονόμασαν αεροπλανοφόρο είναι κάτι άλλο:

«Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι ένα αεροπλανοφόρο. Είναι ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων. Αν δείτε το τι γράφει στο πλοίο αναφέρει L 400. Είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Landing. Εδώ μιλάμε για πλοίο αποβάσεων. Υπάρχει μια πλατφόρμα πτήσεων. Εγώ ξεκίνησα το σχέδιο αυτό και δεν υπάρχει κάποιος που να το ξέρει καλύτερα. Τώρα μας λένε πως είναι πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ξέρετε τι είναι αυτό, Είναι σα να μας λένε ‘δεν μας έμεινε παντελόνι, να σας δώσουμε πουκάμισο’! Ακούστε στις ναυμαχίες και στα σχέδια δεν υπάρχει τέτοιου είδους πλοίο».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤΣτις 50 σελίδες που αφιερώνει ο Ερντογάν στο προεκλογικό μανιφέστο του για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, είναι εκτενείς οι αναφορές στην Ελλάδα και την Κύπρο, προμηνύοντας την επιστροφή στην ίδια πολιτική των προκλήσεων, αν επανεκλεγεί.

Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» και οι αναθεωρητικές απόψεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, τα παράνομα μνημόνια με τη Λιβύη, η αναγνώριση του ψευδοκράτους καταγράφονται αναλυτικά στο κείμενο του Ερντογάν, εν όψει της μητέρας όλων των μαχών: Της εκλογικής αναμέτρησης της 14ης Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε κάποιο από τα σημεία του: «Στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες της “Γαλάζιας Πατρίδα” μας, θα κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και της “ΤΔΒΚ”, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Δηλώσαμε πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν επήρεια που να εμποδίζουν την υφαλοκρηπίδα μας».

Το εκλογικό πρόγραμμα αναφέρει ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας μετά τους σεισμούς και ότι θα γίνει προσπάθεια επίλυσης των διαφορών με διπλωματικά μέσα. Και τονίζει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Η Αγία Σοφία θα ανοίξει μια μέρα, θα ανοίξει, θα ανοίξει και εγώ έκανα την παρουσίαση. Δόξα τω Θεώ, άνοιξε και το προνόμιο ήταν δικό μας να την ανοίξουμε» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στο κείμενο και στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου ήταν σαφής όχι μόνο η αποστασιοποίηση από τη Δύση, αλλά και η επίρριψη ευθυνών στους ξένους για τα προβλήματα της Τουρκίας. Παίρνοντας το μέρος του Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι η Δύση στηρίζει την Ουκρανία για να διασφαλίσει μακροπρόθεσμη αστάθεια και τη συγκρίνει με την Ελλάδα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας σε ομιλία στην οποία κατηγόρησε τη Δύση για στήριξη στο κίνημα του Γκιουλέν και τους Κούρδους της Συρίας.

Λύση σε όλα τα προβλήματα της Τουρκίας υπόσχεται ότι έχει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που εμφανίστηκε στο Τσανάκαλε. Είναι ενισχυμένος από νέα δημοσκόπηση που δείχνει την εκλογή του στην προεδρία από τον πρώτο γύρο.

https://hellasjournal.com/2023/04/aftos-ine-o-pragmatikos-erntogan-to-egeo-ke-i-anatoliki-mesogios-ine-apo-tous-vasikous-pilones-tis-galazias-patridas-mas/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα