Αυτή είναι η κυβέρνηση του Τζόνσον – Επιστρέφει η φιλοκύπρια Βίλιερς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία η φιλοκύπρια Βουλευτής βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών, Τερέζα Βίλιερς.
Ο νέος Πρωθυπουργός της ανέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.
Η κα Βίλιερς είχε διατελέσει Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας και Υφυπουργός Μεταφορών επί Πρωθυπουργίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Μπόρις Τζόνσον άφησε εκτός 17 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Τερέζα Μέι, μεταξύ των οποίων τον Υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ που αντικαταστάθηκε από τον Brexiteer, Ντόμινικ Ράαμπ, τον Υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, που τον διαδέχεται ο Σάτζιντ Τζάβιντ και την Υπουργό Άμυνας, Πένυ Μόρντοντ, την οποία αντικαθιστά ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μπεν Γουάλας.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε η ένθερμη Brexiteer, Πρίτι Πατέλ. Υπουργός Brexit παραμένει ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, Υπουργός Υγείας, ο Ματ Χάνκοκ και Υπουργός Εργασίας η Άμπερ Ραντ.
Ο μέχρι τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ γίνεται Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, η Λιζ Τρας Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου στη θέση του Λίαμ Φοξ, η Άντρια Λέντσομ Υπουργός Επιχειρήσεων, ο Γκάβιν Γουίλιαμσον Υπουργός Παιδείας, ο Αλόκ Σάρμα Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, η Νίκι Μόργκαν Υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, ο Ρόμπερτ Μπάκλαντ Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γκραντ Σαπς Υπουργός Μεταφορών, ο Ρόμπερτ Τζένρικ Υπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Ρίσι Σουνάκ αρχιγραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.
Αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων, υπεύθυνος για την κυβερνητική ατζέντα στο κοινοβούλιο, αναλαμβάνει ο αρχι-Brexiteer Τζέικομπ Ρις-Μογκ.
Σε γενικές γραμμές ο Μπόρις Τζόνσον προέβη σε απρόσμενα πολλές αλλαγές Υπουργών. Έφερε στην κυβέρνηση περισσότερους σκληροπυρηνικούς Brexiteers, αλλά κράτησε και μετριοπαθείς Υπουργούς, αντάμειψε τους πιστούς σε εκείνον Βουλευτές και εκείνους που τον στήριξαν εν τέλει στην τελική ευθεία της κούρσας διαδοχής, έχει αυξήσει τον αριθμό των γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο όπως και τον αριθμό των καταγομένων από ξένες εθνικές κοινότητες.
Ο κ. Τζάβιντ γίνεται ο πρώτος ασιατικής (πακιστανικής) καταγωγής και μουσουλμάνος Υπουργός Οικονομικών, ενώ η Υπουργός Εσωτερικών κα Πατέλ προέρχεται από οικογένεια με καταγωγή από την Ινδία και την Ουγκάντα.
Συγχαρητήρια προς Μπόρις Τζόνσον από τους Συντηρητικούς Φίλους της Κύπρου
Τα θερμότατα συγχαρητήριά τους προς τον νέο ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και νέο Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον εξέφρασαν τα μέλη της οργάνωσης «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου».
Στο μήνυμα της οργάνωσης αναφέρεται ότι «ως κάποιος που έχουμε υποστηρίξει και εργαστεί μαζί εποικοδομητικά κατά τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών και Δήμαρχος του Λονδίνου, προσβλέπουμε στο να υποστηρίξουμε το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση στις προσπάθειές τους να ηγηθούν και να ενώσουν τη χώρα μας. Επίσης είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να ενδυναμώσουν όλο και πιο πολύ τη βαθιά και ιστορική σχέση ΗΒ-Κύπρου».
Η οργάνωση ευχαρίστησε επίσης την Τερέζα Μέι και την Υπουργική ομάδα της στο Foreign Office για τη στήριξη της βρετανοκυπριακής κοινότητας και τη σημαντική διμερή σχέση που αναπτύχθηκε κατά την πρωθυπουργία της.
Οι Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου συνεχάρησαν επίσης την Πρόεδρό τους Τερέζα Βίλιερς για την ανάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων στη νέα κυβέρνηση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα