Αυτά είναι… Η Κύπρος αποφάσισε να μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία, λέει το Bloomberg

10/9/20 | 1 | 0 | 150 εμφανίσεις

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσει πίεση στη Λευκορωσία παγώνουν λόγω μιας άλλης, μη σχετιζόμενης κρίσης στην αυλή της Ε.Ε., αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση του Nikos Chrysoloras.

Αναφέρει ότι υπογραμμίζει έτσι τη δυσκολία της Ένωσης να συμβιβάσει αντικρουόμενα γεωπολιτικά συμφέροντα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε δημοσίευμα του δικτύου, με αφορμή την απόφαση της Κύπρου να μπλοκάρει τις κυρώσεις που  η Ε.Ε. έχει προτείνει για τη Λευκορωσία, επειδή δεν επιβάλλονται ανάλογες κυρώσεις και στην Τουρκία για τις ερευνητικές δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.

Διπλωμάτες καταβάλουν προσπάθειες να υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφεύγει να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο συντάκτης σχολιάζει ότι μια αποτυχία της Ευρώπης να δράσει είτε στο ζήτημα της Λευκορωσίας είτε στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση στη Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρο και Τουρκίας, εκθέτει περαιτέρω τις αδυναμίες της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

Παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξή της σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει αποφύγει να λάβει τιμωρητικά μέτρα που θα κόψουν τις γέφυρες με την Τουρκία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: Βεβαίως είναι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που στην ουσία μπλοκάρουν απόφαση για τη Λευκορωσία, επειδή δεν τηρούν την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε.

File Photo: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ: EU Efforts to Influence Belarus Held Up by Turkey Dispute

Αυτά είναι… Η Κύπρος αποφάσισε να μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία, λέει το Bloomberg

Category: Διπλωματία

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Αν γίνει αυτό, τότε και μόνο τότε θ’ αρχίσουν να παίρνουν την την Κύπρο στα σοβαρά.

  Ελπίζω, αν και δεν το πιστεύω ν’ ακολουθήσει και η Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Κ.Δ. προπορεύεται και δείχνει περόσσότερη αυτοπεποίθηση από το ελλαδικό κράτος (ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ είναι δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις).

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  21/9/20 | (0 σχόλια)
  euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας