Αυστηροποίηση του νόμου Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων προαναγγέλλει ο Κοντονής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ευρεία τροποποίηση του λεγομένου νόμου Παρασκευόπουλου για τις απολύσεις των κρατουμένων που έχει επικριθεί σφοδρά και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, εξήγγειλε ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Η τροποποίηση του νόμου, όπως αναφέρθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, θα αφορά καταδίκους για βαριά αδικήματα και επικίνδυνη εγκληματική συμπεριφορά, για τους οποίους θα υπάρξουν ρυθμίσεις ωστε να μην απολαμβάνουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να μην αποφυλακίζονται πρόωρα από τις φυλακές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας σήμερα στο Real FM επιβεβαίωσε την αλλαγή του νόμου Παρασκευόπουλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα διευρυνθούν οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου αυτού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου για ευρύτερη εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού των κρατουμένων, γνωστό ως «βραχιολάκι».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να εισαχθούν περισσότερες εξαιρέσεις των ευεργετικών διατάξεων από αυτές που υφίστανται τώρα. Σήμερα υφίσταται μόνο η εξαίρεση για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος ανηλίκων. Θα πρέπει να δούμε και άλλα ζητήματα όπου θα υπάρχουν εξαιρέσεις, ώστε να μην τυγχάνει γενικής εφαρμογής η ευεργετική διάταξη. Δε θέλω αυτή τη στιγμή να κάνω εξαγγελίες για συγκεκριμένες κατηγορίες οι οποίες μπορεί να ακυρωθούν».

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα