ΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
ΕΙΔΗΣΗ: ΝΔ: Απαιτούμε εκτός από διαγραφή Πολάκη και αποπομπή Παππά από τα ψηφοδέλτια.
ΣΧΟΛΙΟ: Την συμπεριφορά Πολάκη επανειλημμένως την σχολίασα ως προ-πολιτισμική εποχή της ανθρωπότητας. Δεν είναι, απλώς, αψύς ο τύπος. Θυμίζει αγριάνθρωπο.
Η Νέα Δημοκρατία, όμως, τι λόγο έχει να επεμβαίνει στο ποιος θα είναι μέλος ενός άλλου κόμματος; Στα δικά της μέλη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Με τους άλλους απο που προκύπτει ότι μπορεί να ασχολείται;.
Μάλιστα, ζήτησε και την μη συμπερίληψη Παππά στα ψηφοδέλτια. Με τον Παππά και τον Συριζα έχω θεμελιακού τύπου διαφορές αλλά γιατί πέφτει λόγος στη Νέα Δημοκρατία- ή αντιστοίχως στον Συριζα- για τα μέλη του άλλου κόμματος;
Για να το κάνω απλούστερο, αν κάποιος θελήσει να γίνει μέλος του Συριζα πρέπει πρώτα να περάσει απο τα γραφεία της ΝΔ να πάρει την άδεια της και μετά να υποβάλλει αίτηση εγγραφής;
Στο εύλογο ερώτημα τι σε ενδιαφέρει εσένα, η απάντηση είναι πως η πολιτική της εποχής μας εκτός απο την εξάλειψη όλων των διαφορών-πολιτικών, ιδεολογικών, πολιτιστικών- μεταξύ των κομμάτων, ισοπεδώνει το κοινοβούλιο, ελέγχει την δικαιοσύνη και υπαγορεύει, όπως έγινε με τον Κασιδιάρη, ποιός είναι αρεστός για να διεκδικήσει την εκλογή του.
Δεν είναι, απλώς, υπονόμευση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία έχει υπονομευθεί. Βιώνουμε χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού. Όταν θα το καταλάβουμε θα είναι αργά.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι ανησυχίες του άρθρου είναι απολύτως δικαιολογημένες, αλλά αυτό είναι το γενικότερο πρόβλημα το οποίο προκύπτει άμεσα από την συμμετοχή μας σε ευρύτερους, πολιτικούς πλέον, σχηματισμούς όπως η Ε.Ε.
    Παλαιότερα ήταν το παλάτι ο θεσμός ο οποίος λειτουργούσε ως εγγυητής σταθερότητας και συνέχειας απέναντι στους εξωτερικούς παράγοντες και όπου το παλάτι δεν φαινόταν από μόνο του να τα έβγαζε πέρα, αναλάμβαναν τα πραξικοπήματα να αντικαταστήσουν την λαϊκή βούληση με την τάξη και την ασφάλεια (όπως έγινε το 1925, το 1936 και το 1973).
    Να υπενθυμήσω επίσης ότι το σύστημα της… ενισχυμένης αναλογικής το οποίο στηρίζεται στον δι- και όχι στον πολυκομματισμό, θέτει ως πρώτο προαπαιτούμενο για να λειτουργεί, την μέγιστη δυνατή ταύτιση των δυο κομμάτων εξουσίας σε συγκεκριμένα θέματα (αυτό φάνηκε χαρακτηριστικά με την κατάληξη των συνθημάτων “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και “κατάργιση των μνημονίων με έναν νόμο” με τους φορείς των, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, να λειτουγούν όχι ως αρωγοί αλλά ως κυματοθράυστες της λαϊκής βούλησης).
    Τουλάχιστο η συγκεκριμένη παρέμβαση της ΝΔ δείχνει ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον το παλάτι για να τον αυτοέλεγχο. Κάτι είναι και αυτό…

    • “και όπου το παλάτι δεν φαινόταν από μόνο του να τα έβγαζε πέρα, αναλάμβαναν τα πραξικοπήματα να αντικαταστήσουν την λαϊκή βούληση με την τάξη και την ασφάλεια (όπως έγινε το 1925, το 1936 και το 1973)”

      Το παραπάνω είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει μάλλον να διαβάσεις νεοτέρα Ιστορία. Το 1925 και το 1973 δεν υπήρχε Παλάτι, το δε 1936 το Παλάτι στήριξε την επιβολή τής δικτατορίας Μεταξά και όχι το αντίστροφο.

      • Το 1925 δεν υπήρχε παλάτι για αυτό έγινε το πραξικόπημα, το 1973 επίσης δεν υπήρχε παλάτι (γιατί ακριβώς από μόνο δεν θα τα έβγαζε πέρα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι προετοίμαζε το δικό του πραξικόπημα) και το 1936 είναι το πλέον ξεκάθαρο παράδειγμα ότι τα πραξικοπήματα ερχόταν να συμπληρώσουν το Παλάτι (όταν υπήρχε) ή να το υποκαταστήσουν.

        • Νομίζω ότι κάνεις κάποια παρανόηση, ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφεις.

          1843: Επανάσταση (λέγε πρακικόπημα) 3ης Σεπτεμβρίου, για παραχώρηση Συντάγματος.

          1909: Κίνημα Γουδή (όχι Γουδί, όπως γράφεται εσφαλμένως), μεταξύ άλλων, απήτησε την απομάκρυνση των βασιλοπαίδων από το στράτευμα.

          1923: Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου κατέληξε να καταλύσει την μοναρχία.

          1925: “δεν υπήρχε παλάτι για αυτό έγινε το πραξικόπημα” Δηλαδή, τι ακριβώς ήθελε το πραξικόπημα και γιατί δεν θα γινόταν αν υπήρχε παλάτι.

          1936: 4 Αυγούστου, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ κάνει δεκτή την εισήγηση τού πρωθυπουργού Μεταξά για άρση άρθρων τού Συντάγματος και κήρυξη στρατιωτικού νόμου, προς αποφυγήν αναταραχών πανεργατικής και παναγροτικής απεργίας, προγραμματισμένης για την 5 Αυγούστου. Η δύναμη τού στρατού ήταν στα χέρια τού βασιλιά.

          1967: 21 Απριλίου πραξικόπημα από κλίκα αξιωματικών που δεν είχαν την έγκριση τού παλατιού, δι ο και απόπειρα ανατροπής τής δικτατορικής κυβερνήσεως το Δ/μβριο από τον βασιλιά.

          1973: 25 Νοεμβρίου, πραξικόπημα ταξιάρχου Ιωαννίδη ανατρέπει ΠτΔ Παπαδόπουλο. Καμμία σχέση με το παλάτι.

          Τελικά, πού θέλεις να καταλήξεις. Δεν μού είναι σαφές.

  2. Δεν βιώνουμε χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού ,αγαπητέ κ. Σαββίδη, αλλά έντονου προεκλογικού άγχους για το εκλογικό αποτέλεσμα και απειρία των ”επικοινωνιακών” -προπαγανδιστικών επιτελείων όλων των κομμάτων ,που ”δεν αφήνουν να πέσει κάτω” τίποτε.
    Δυστυχώς και η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το μέτρο και συμβάλλει και στον αχρείαστο φανατισμό και διαταράσσει τον ήρεμο πολιτικό βίο και τα ήπια πολιτικά πάθη, που ακολουθούσαν ιδρυτής της και ο συνώνυμος ανεψιός του.
    Πάντως στην υπόθεση του κ. Παππά -που έχασε με 13-0- από κληρωθέντες από την Βουλή ανώτατους δικαστές και συμβούλους Επικρατείας έχουν δίκιο όλα τα κόμματα και έπρεπε να προσθέτουν την αντίθεση τους όλοι οι πολίτες ,γιατί καταργείται βάναυσα το κράτος Δικαίου και αποτελεί προκλητικό προηγούμενο .
    Κανένας καταδικασμένος τελεσιδίκως δεν μπορεί να καταλαμβάνει θέση στο Δημόσιο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα