Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία: Από πρίγκιπες, έξω από το παλάτι

7/1/18 | 0 | 0 | 487 εμφανίσεις
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 11 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
Πρίγκιπες έκαναν διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία (Φωτογραφία αρχείου: AP)

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 11 πρίγκιπες, οι οποίοι έκαναν διαμαρτυρία έξω από το παλάτι στο Ριάντ.

Οι πρίγκιπες προχώρησαν σε αυτή την ασυνήθιστη κίνηση, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αναστολή κάλυψης των λογαριασμών τους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλείται το Reuters.

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που έχει εισάγει η χώρα είναι οι περικοπές των ποσών που λαμβάνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως και άλλων προνομίων τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό που έχει προκαλέσει η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Οι πρίγκιπες συγκεντρώθηκαν έξω από το, Qasr a-Hokm, ένα ιστορικό βασιλικό παλάτι, απαιτώντας την ακύρωση του βασιλικού διατάγματος με το οποίο σταματά το κράτος να καλύπτει τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sabq τους απάντησαν ότι ήταν λανθασμένες οι απαιτήσεις τους, αλλά αρνήθηκαν να φύγουν. Ετσι, δόθηκε εντολή να συλληφθούν και να μεταφερθούν σε φυλακή, περιμένοντας τη δίκη τους.

Πηγή: Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία: Από πρίγκιπες, έξω από το παλάτι | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/7/21 | (4 σχόλια)
    Η Τουρκία δεν έχει δώσει έμφαση, μόνο, στους εξοπλισμούς. Έχει εστιάσει και στην διπλωματία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στον χρηματισμό, στη δημιουργία λόμπυ αλλά και στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ, συγκρίνοντάς την με την Ελλάδα. Υπάρχουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο