Αστάνα: Σε επίπεδο πρέσβη η συμμετοχή ΗΠΑ στη συνάντηση για Συρία

21/1/17 | 0 | 0 | 525 εμφανίσεις

 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Καζακστάν, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στις επερχόμενες συνομιλίες, για τη συριακή κρίση στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Σάββατο, προσθέτοντας ότι δεν θα στείλει αντιπροσωπεία λόγω των πρόσφατων αλλαγών στη διακυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

«Λόγω της ορκωμοσίας του νέου προέδρου και των αλλαγών  στη διακυβέρνηση, δεν θα παραστεί αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στο συνέδριο της Αστάνα», δήλωσε  ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Μάρκ Τόνερ.

Ο Τόνερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί για μια πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας  στη Συρία που μπορεί να επιφέρει την ειρήνη  στη Συρία.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προσκληθεί στις συνομιλίες από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία εξέφρασε την ικανοποίησή της από την επιθυμία του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να θέσει ως προτεραιότητα  να καταπολεμήσει τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ επιβεβαίωσε να καλέσει τις ΗΠΑ στις συνομιλίες.

Από την άλλη πλευρά, το Ιράν εξέφρασε την αντίθεσή του στην κλήση των ΗΠΑ στην παρακολούθηση των συνομιλιών στην Αστάνα.

Ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής ασφάλεια του Ιράν, που επιβλέπει  το διεθνή συντονισμό για τον πόλεμο στη Συρία, επιβεβαίωσε χθες ότι το Ιράν αρνήθηκε να καλέσει τις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχουν οι ΗΠΑ στην διοργάνωση των πολιτικών πρωτοβουλιών στη συριακή κρίση,  βρίσκονται εκτός πλαισίου για κάποιο ρόλο τους στις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα»,  γράφει η Daily Sabah επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

The Hellenic Information Team

               

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας