Ας αποκαλύπτουμε συστηματικά τις εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν : η νέα περίπτωση της βουλευτού Leyla Güven

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΑλκηΚαλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Ο καθείς και με τα όπλα του. Ο ταραξίας και δικτάτορας Ερντογάν πουλάει διαχρονικό νταηλίκι στο όνομα της πολυπληθούς χώρας του, με την ανοχή επί του παρόντος των ΗΠΑ και την στενή συνεργασία των επίσης δικτατόρων Πούτιν και Ιρανών Μουλάδων. Είναι δύσκολο να πουλήσει νταηλίκι στους αποφασισμένους για πόλεμο Κούρδους και ακόμη δυσκολότερο να πουλήσει διεθνώς τη «Δημοκρατία» του, έγγραφα στις Ανιχνεύσεις στις 14-02-2018 : ΕΔΩ ανοίγοντας μια σειρά τεκμηριωμένων αποκαλύψεων της τουρκικής καταπίεσης.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι δεν έχει δημοκρατία, φυλακίζει, καθαιρεί και καταπιέζει τους αντιφρονούντες του και αυτό του χαλάει το σουλτανικό λούστρο που έχει περιβληθεί. Κι εκεί πρέπει να τον χτυπάμε νομίζω, όταν διαθέτουμε τα σχετικά στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως το ακόλουθο της πρώην βουλευτού κουρδικής καταγωγής Leyla ven η οποία κρίθηκε ένοχη ότι ανήκε στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και καταδικάστηκε από ένα τουρκικό δικαστήριο για πεπραγμένα «τρομοκρατίας». Την σχετική είδηση έδωσαν από κοινού ο ηλεκτρονικός Le Monde και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στις 21-12-2020, με τίτλο : «Τουρκία: Η πρώην Κούρδη βουλευτής Leyla Güven καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης για τρομοκρατία» (Turquie : l’ancienne députée kurde Leyla Güven condamnée à 22 ans de prison pour terrorisme).

Μόλις δύο χρόνια μετά την απελευθέρωσή της υπό όρους, η πρώην Κούρδη βουλευτής Leyla ven καταδικάστηκε και πάλι από ένα τουρκικό δικαστήριο. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 ετών και 3 μηνών για «τρομοκρατία». Ήδη καθαιρεθείσα από την βουλευτική της θέση τον περασμένο Ιούνιο 2020, η 56χρονη Leyla ven, είναι η συμπρόεδρος του «Κογκρέσου για μια Δημοκρατική Κοινωνία» (DTK), μια οργάνωση την οποία η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), καταχωρημένο ως τρομοκρατική οργάνωση. Έτσι, η πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο ότι «ανήκε σε μια τρομοκρατική ομάδα» και «προπαγάνδα» υπέρ αυτής της οργάνωσης.

«Ένα δικαίωμα του εχθρού απέναντι στους Κούρδους »

Ενώ εκδόθηκε ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον της πρώην βουλευτίνας, η οποία εμφανιζόταν ελεύθερη, ο δικηγόρος της έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να προσφύγει εναντίον αυτής της ετυμηγορίας. «Η μητέρα μου καταδικάστηκε για τις δραστηριότητές της σε σχέση με το DTK, το οποίο κάποτε θεωρούνταν ένας συνομιλητής από τις αρχές», αντέδρασε  στο Twitter η Sabiha Temizkan, κόρη της πρώην βουλευτού.

«Αυτή η καταδίκη είναι το συγκεκριμένο παράδειγμα της εφαρμογής ενός δικαιώματος του εχθρού έναντι των Κούρδων», δήλωσε η Ebru nay, βουλευτής και εκπρόσωπος του «Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος» (HDP) στο οποίο ανήκε η Leyla ven και του οποίου ήταν βουλευτής.

Η καθαίρεση από την βουλευτική της έδρα τον περασμένο Ιούνιο ανταποκρινόταν σε μια προηγούμενη καταδίκη, ήδη λόγω της «ένταξής της σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση». Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018, μετά από την κριτική της για τη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική επίθεση στον κουρδικό θύλακα του Afrin στη βόρεια Συρία.

Κι άλλα μέλη του HDP φυλακισμένα για «τρομοκρατία»

Ενώ ήταν φυλακισμένη, ξεκίνησε μια απεργία πείνας στις φυλακές τον Νοέμβριο του 2018 για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενός από τους ιδρυτές του ΡΚΚ. Μαζικά ακολουθηθέν, το κίνημα έληξε τον Μάιο του 2019 και η πρώην βουλευτής αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους τον Ιανουάριο του 2019.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το HDP ότι είναι μια «πολιτική βιτρίνα» του PKK, μια κατηγορία που απορρίπτει το φιλοκουρδικό κόμμα το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι θύμα καταστολής λόγω της έντονης αντίθεσής του με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Selahattin Demirtas, ένας εμβληματικός πρώην ηγέτης του HDP, κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες που σχετίζονται με την «τρομοκρατία».

Ας διαδώσουμε λοιπόν όσο πλατιά γίνεται αυτά τα κατορθώματα της «δημοκρατίας του Ερντογάν». Τον πονάνε, να είστε βέβαιοι, και δεν μας κοστίζουν τίποτα εμάς τους πολίτες. Μην τα περιμένουμε όλα από τους εξοπλισμούς των Ραφάλ και των φρεγατών.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα