Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησία Ρωσίας δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«ΗΕκκλησία Ρωσίας δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση και λυπούμαι , που το λέω», δήλωσε  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Μακαριώτατος , ο οποίος κλήθηκε από την ιστοσελίδα  ageliaforos. com να σχολιάσει την συνέντευξη , την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Καθημερινή» Αθηνών, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος κατηγόρησε με ανοίκειο τρόπο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία Κύπρου για την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας, απάντησε: «  Εκεί πονά  ο άγιος αδελφός και εκεί ενδιαφέρεται. Και εγώ υποστήριζα διαφορετικά, γιατί δεν γνώριζα όλη την αλήθεια. Όταν την έμαθα πήρα την σημερινή θέση. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε επιτροπικώς το Κίεβο και την υπόλοιπη Ουκρανία» .

Το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας θα συζητείτο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη , το 2016, «δεν το ήθελε όμως ο Πατριάρχης Μόσχας , προσπάθησε να αφαιρέσει το ζήτημα από τα θέματα της Συνόδου και υποσχέθηκε ότι θα συμμετάσχει σε αυτή. Τελικά δεν προσήλθε και επηρέασε όσους μπορούσε να μην προσέλθουν  και αυτοί  στην Σύνοδο της Κρήτης» , είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Άρα , τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου , «το Πατριαρχείο Μόσχας δεν φρονεί ορθά και δεν συμβάλλει στην ομόνοια της Ορθοδοξίας, και όχι εμείς». Εμείς , επεσήμανε, θέλουμε η Ορθόδοξη Εκκλησία να στέκει ψηλά ,  να είναι ενωμένη και να είναι παράδειγμα προς μίμηση. «Η Εκκλησία Ρωσίας δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση και λυπούμαι , που το λέω», υπογράμμισε.

Ακόμη κι΄αν δεχθούμε ότι η Εκκλησία Ρωσίας, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έχει ζωή χιλίων ετών, εμείς – τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και η Εκκλησία Κύπρου έχουμε , είπε ο κ. Χρυσόστομος ζωή δύο χιλιάδων ετών. «Συνεπώς , όφειλαν να μας συμβουλεύονται.  Η Εκκλησία Ρωσίας πήρε  την Ορθοδοξία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο σήμερα δεν σέβεται.  Για όλες τις νεότερες κατά τόπους  Ορθόδοξες Εκκλησίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η Μητέρα Εκκλησία», κατέληξε ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησία Ρωσίας δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα