ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τρίτη, 16 Απριλίου, ώρα 19:30, Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»:

Α. Διάλεξη της αρχαιολόγου, σκηνοθέτριας Ελένης Στούμπου – Κατσαμούρη με τίτλο «Αρχαιολογικές ιστορίες στην οθόνη». Θα παρουσιαστεί η ιστορία των αρχαιολογικών ταινιών από το 1930, που έχουμε τις πρώτες λήψεις σε ανασκαφές, μέχρι την εποχή των hypermedia.

Β. Προβολή της ταινίας «ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ.  Μια ψηφιακή περιήγηση με τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας», παραγωγής του Α.Ι.Μ.Θ.Σ., σε συνεργασία και μετά από πρόσκληση του Μουσείου Βυζαντινού   Πολιτισμού.

Η ταινία διάρκειας 15΄ και 26΄΄, με αγγλικούς υπότιτλους αποτελεί μία συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με το Ινστιτούτο Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012 και θέμα τη ζωγραφική των ταφικών μνημείων της μόνιμης έκθεσης (αίθουσα 3) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Μια πρωτοποριακή για την εποχή της παραγωγή που στηρίζεται στην τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας με στόχο την ανάδειξη της εικονογραφίας, θεματολογίας, της τέχνης και τεχνικής, των αισθητικών αξιών και των συμβολισμών ενός ιδιαίτερα σημαντικού συνόλου ταφικών τοιχογραφιών από τον 3ο έως και τον 6ο αι.  Σκηνοθεσία, λήψη και επεξεργασία εικόνας: Ελένη Στούμπου – Κατσαμούρη, Αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια. Επιστημονική επιμέλεια, κείμενα, αφήγηση: Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Προϊσταμένη του ΜΒΠ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα