Αρνούνται να μιλήσουν με τον Ερντογάν οι τουρκικής καταγωγής επιστήμονες της BioNTech

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο αντίπαλος του Ερντογάν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συνεχάρη δημοσίως τους ιδρυτές της εταιρίας BioNTech καθηγητές  Uğur Şahin και Özlem Türeci για την καθοριστική συμβολή τους στο πρώτο εμβόλιο κατά του κορωναϊού σε συνεργασία με την Pfizer.

Το ζευγάρι των επιστημόνων είναι τουρκικής καταγωγής, κατοικεί και εργάζεται στη Γερμανία και ο Ιμάμογλου, όπως ήταν φυσικό, ανέφερε στο μήνυμά του: “Είστε ο θρίαμβος της επιστήμης και η εμψύχωση της χώρας μας κατά ενός αμείλικτου ιού που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο”.

Οι δυο επιστήμονες, όπως και ο ελληνικής καταγωγής Αλμπερτ Μπουρλά έχουν τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης και προβολής. Όχι όμως στην Τουρκία.

Το ζευγάρι των επιστημόνων συνομίλησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, με βρετανικά ΜΜΕ, αλλά δεν έχει δώσει συνεντεύξεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Δηλώνουν ότι δέχονται εκατοντάδες αιτήματα για συνεντεύξεις καθημερινά…

Ο Ερντογάν λέγεται πως έστειλε τα συγχαρητήριά του προς το ζευγάρι των επιστημόνων μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος προς την ειδική συνεδρίαση κατά του Covid-19 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ωστόσο, φαίνεται πως το τουρκικής καταγωγής ζευγάρι Türeçi και Şahin έχει αποφασίσει να μην συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ από τα τουρκικά μέσα, οι δυο επιστήμονες  φέρονται να έχουν δηλώσει ότι “δεν είμαστε το μέσο για την διαφήμισή του”.

Ο αρθρογράφος Yıldıray Oğur στην κάθε άλλο παρά αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα  Karar έγραψε: “Για ποιο λόγο φαίνεται το κράτος μας να μην είναι το ίδιο υπερήφανο όσο η Μέρκελ για τους δυο επιστήμονες τουρκικής καταγωγής, για τους οποίους μιλάει όλος ο κόσμος και τους έχουν ανακηρύξει ανθρώπους της χρονιάς; Μόνον ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca συνεχάρη το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Ωστόσο, ο Koca έχει ταυτοχρόνως κατ’ επανάληψη κάνει δηλώσεις σχετικά με το ότι ο κινεζικό εμβόλιο Coronavac είναι προτιμότερο από το δικό τους. Αναρωτιέμαι αν  εξ αρχής δεν υπήρχε και τόσο πολύ ενδιαφέρον για την τεράστια επιτυχία που έκανε δυο Τούρκους επιστήμονες ανθρώπους της χρονιάς, επειδή δεν θα  πάρουμε το εμβόλιό τους; Από την αρχή, ήταν προφανές ότι το κινεζικό εμβόλιο κι όχι το εμβόλιο της BioNtech /Pfizer ήταν αυτό που θα πάρουμε, κι αυτός είναι ο λόγος που η κοινή γνώμη δεν στράφηκε προς αυτούς”.

Με πληροφορίες από Ahval

File photo: Οι δυο επιστήμονες τουρκικής καταγωγής, ζευγάρι και στη ζωή, ιδρυτές της BioNTech που μαζί με την Pfizer κατασκεύασαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωναϊού που έλαβε άδεια και ήδη χορηγείται σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ και αναμένεται η έγκρισή του από την ΕΕ. Screenshot via YouTube.

Αρνούνται να μιλήσουν με τον Ερντογάν οι τουρκικής καταγωγής επιστήμονες της BioNTech

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατά τα φαινόμενα, στο τέλος Θα πάρουν Νόμπελ Ιατρικής οι Τούρκοι, ο Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί πολιτικώς το γεγονός ούτως ή άλλως, και οι Έλληνες θα κάνουμε κόζι και θα’ χουμε απορία πώς γίνεται με τόσο πολλούς σπουδαίους επιστήμονες στην Εσπερία το μόνο μας διεθνές επίτευγμα να είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φουτμπώλ 2004.
    Αλλά βλέπετε στην Ελλάδα η τελευταία τηλεπερσόνα χαίρει μεγαλυτέρας αναγνωρίσεως από τον καλύτερο θετικό επιστήμονα της χώρας.
    Περαστικά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα