Αρμενία: Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ


Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου τω αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του μετά την ανακοίνωση με την οποία ο στρατός τον καλούσε να παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκκλήσεις να παραιτηθεί, κατηγορούμενος από τους επικριτές του για καταστροφική διαχείριση της σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν με διακύβευμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός έχει καλέσει σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook. Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα