Αργεντινός αριστερός Υπουργός Υγείας εφήρμοσε στην πράξη την «ισότητα των εμβολιασμών» ενάντια στον Covid-19

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου,  [email protected]   www.kalkis.eu

Αυτό προκύπτει από την είδηση του Le Monde και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 20-2-2021 με τίτλο : «Covid-19: στην Αργεντινή, ο Υπουργός Υγείας παραιτείται μετά το σκάνδαλο των  «προνομιακών εμβολίων» (Covid-19 : en Argentine, le ministre de la santé démissionne après le scandale des « vaccins privilèges ). Πρόκειται για τον Ginés Gonzalez Garcia, ο οποίος πρότεινε στους φίλους του να εμβολιαστούν στο Υπουργείο, χωρίς να χρειάζονται να κλείσουν ραντεβού σε νοσοκομείο. Για αυτό και αντικαταστάθηκε από την Carla Vizzotti.

Πράγματι, ο πρώην υπουργός Υγείας της Αργεντινής παραιτήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 με απαίτηση του Αργεντινού Προέδρου Alberto Fernandez, μετά από αποκαλύψεις ότι πρότεινε στους φίλους του να εμβολιαστούν στο υπουργείο, αποφεύγοντας έτσι, εκ των προτέρων, να κλείσουν ραντεβού σε νοσοκομείο με την «λαϊκή πλέμπα». Αυτό το παιδί του Λαού !

Η αντικαταστάτριά του Carla Vizzotti, 48 ετών, είναι ειδική στην εσωτερική ιατρική και διαπραγματεύτηκε το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας για την Αργεντινή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Télam. Ο Gonzalez Garcia, 75 ετών, ήταν στη θέση του από το 2019 και είχε χειριστεί την πανδημία από την αρχή, αλλά η θητεία του αμαυρώθηκε από αυτό το σκάνδαλο των «προνομιούχων εμβολίων». Ήταν ο 71χρονος δημοσιογράφος Horacio Verbitsky ο οποίος διηγήθηκε ο ίδιος στο ραδιόφωνο ότι εμβολιάστηκε στο υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις του παλιού του φίλου, του υπουργού! Ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι  ένας από τους πρώτους που ερεύνησε τον μηχανισμό των «κλοπών θανάτου» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983) στο βιβλίο του El Vuelo, που δημοσιεύθηκε το 1995. Οι «κλοπές θανάτου» ήταν μια μορφή συνοπτικής εκτέλεσης που συνίστατο στη ρίψη του θύματος από ένα … : κατά τη διάρκεια αυτών των κλοπών θανάτου (στα Ισπανικά : vuelos de la muerte), χιλιάδες εξαφανισθέντες στη συνέχεια ρίχτηκαν …Ο δημοσιογράφος έκανε αυτήν την παραδοχή την ίδια μέρα που στο Μπουένος Άιρες δημιουργήθηκε ένας δημοτικός ιστότοπος που επιτρέπει σε άτομα άνω των 80 ετών να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό από τη περασμένη Δευτέρα. Σχεδόν αμέσως κορέστηκε διότι  η ζήτηση ήταν τεράστια. «Ηθική υπεροχή της αριστεράς» που θα έλεγαν και οι δικοί μας Συριζαίοι.

Διογκούμενες αντιδράσεις

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, εκτός από τον Verbitsky, κι άλλα φιλοκυβερνητικά άτομα εμβολιάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας. Το σκάνδαλο πυροδότησε ένα κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από το hashtag #vacunasvip (“#vaccinsVIP“).

Ο Gonzalez Garcia υπογράμμισε στην επιστολή παραίτησής του ότι «τα εμβολιασμένα άτομα ανήκουν στις ομάδες που περιλαμβάνονται στον πληθυσμό-στόχο της τρέχουσας εκστρατείας», δηλαδή άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία μπορούσαν να εμβολιαστούν από την περασμένη Τετάρτη. Θέλοντας να πει ο «αριστερός» ποιητής : «καλά δεν λούφαρα νέους φίλους μου από το να πάνε στα νοσοκομεία, εβδομηντάρηδες ήταν».

Ο Roberto Navarro, αφεντικό του ραδιοφωνικού σταθμού στον οποίο ο Horacio Verbitsky αποκάλυψε ότι εμβολιάστηκε, ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τις εκπομπές του δημοσιογράφου, γράφοντας  στο Twitter του : ήταν «ανήθικο ότι με 50.000 νεκρούς, τα Πολύ Σημαντικά Πρόσωπα (VIP) να εμβολιάζονται. Είναι ανήθικο να μαθαίνουμε  ότι το ενέκρινε και ότι εμβολιάστηκε», ο δημοσιογράφος.

Η Αργεντινή ξεπέρασε το όριο των 50.000 θανάτων που συνδέονται με το Covid-19 στις 13 Φεβρουαρίου 2021 και έχει πάνω από δύο εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης από τον κοροναϊό, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Η Αργεντινή έχει λάβει έως τώρα 1.220.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και 580.000 δόσεις του ινδικού εμβολίου Covishield, τα οποία έφτασαν την περασμένη Τετάρτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια τη λήψη δόσεων του εμβολίου AstraZeneca. Συνολικά, η Αργεντινή αναμένεται να λάβει 62 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος, ανάλογα με τις διάφορες εταιρείες από τις οποίες έχει παραγγείλει (συμπεριλαμβανομένου και του μηχανισμού διεθνούς συνεργασίας Covax).

Η πολιτική τάξη του Περού συγκλονίζεται από ένα παρόμοιο σκάνδαλο, το οποίο περιλαμβάνει τον κρυφό εμβολιασμό 487 προσωπικοτήτων πριν καν ξεκινήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης   συμπεριλαμβανομένων :

@ ενός πρώην προέδρου,

@ δύο υπουργών,

@ δημοσίων υπαλλήλων,

@ ακαδημαϊκών,

@ επιχειρηματιών,

@ ακόμα και του αποστολικού nuncio (του πρέσβη του Βατικανού στο Περού δηλαδή),

σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Είπατε τίποτα για την ισότητα ;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα