Από τον Κοντολέοντα ως τον… Χούβερ! (Με μια ενδιάμεση στάση στον Τόμπρα, τον Μαυρίκη και τον Νίξον)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Strange Attractor

Ελλάδα 2022 μ.Χ.

Σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, τότε που η πλέρια δημοκρατία του Ανδρέα στηρίζονταν μεταξύ άλλων και στον πρώην λοχαγό των Διαβιβάσεων Θεοφάνη Τόμπρα.

Μέχρι τότε οι όποιες παρακολουθήσεις «ύποπτων» εχθρών του εκάστοτε καθεστώτος γίνονταν από τους παραδοσιακούς χαφιέδες, τους περιπτεράδες, τους θυρωρούς, κλπ.

Όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Ανδρέας έκανε τον φίλο του Θεοφάνη υποδιοικητή του ΟΤΕ το 1981.

Τότε άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα και διάφορες κασέτες με ιδιωτικές συνομιλίες στελεχών της ΝΔ.

Ο εν λόγω «κοριός» λοιπόν  ήταν το μάτι και το αυτί του παντοδύναμου μεν, ανασφαλούς δε (πολλά είχε δει στη ζωή του) Ανδρέα.

Το «βρώμικο ‘89» ο Τόμπρας κατηγορήθηκε για τις καταθέσεις του ΟΤΕ στην Τράπεζα Κρήτης (μέρος του σκανδάλου Κοσκωτά) καθώς και για παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος ο Τόμπρας άφηνε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να διαρρεύσει αρκετές συνομιλίες τόσο στον Τύπο, όσο και σε κασέτες που θα πωλούνταν στην Ομόνοια.

Μιλάμε για ομορφιές…

Για την πρώτη υπόθεση αθωώθηκε, ενώ η δεύτερη δεν έφτασε ποτέ στη Δικαιοσύνη επειδή η Βουλή ανέστειλε τη δίωξη μετά την αθώωση του Ανδρέα για την υπόθεση Κοσκωτά, που κυριαρχούσε στην επικαιρότητα, και την αλλαγή του πολιτικού κλίματος που επήλθε το ‘92.

Στη συνέχεια, επί Κ. Μητσοτάκη,  είχαμε την περίπτωση του Χρήστου Μαυρίκη, ο οποίος ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ, παλιός κολλητός του Τόμπρα, και ο οποίος το 1993 κατήγγειλε πως διενεργούσε τηλεφωνικές υποκλοπές κατ’ εντολή του στρατηγού Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη εξ απορρήτων του Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει τότε, διέθετε πάμπολλες κασέτες συνομιλιών του Ανδρέα, με το περιεχόμενο των οποίων «διασκέδαζε».

Μιλάμε για εποχές που ο λάγνος Ανδρέας ήταν σφόδρα ερωτευμένος με τη χυμώδη Μιμή, οπότε φαντάζεστε συνομιλίες…  την οποία Μιμή τα «αδέκαστα» ΜΜΕ της εποχής έγλειφαν πατόκορφα, με κάποιους μάλιστα σοβαρούς αρθρογράφους να μας προετοιμάζουν ψυχολογικά παρουσιάζοντάς τη ως τον ιδανικό διάδοχο του σοβαρά άρρωστου  τότε Ανδρέα, αφού είχε «σπουδάσει» δίπλα στον Κούντερα!!!!!

Αλήθεια, δίδασκε ο Κούντερα «αεροσυνοδεία» σε κανένα ΙΕΚ; Χμ;

Τέλος πάντων…

Τον Μάιο του ‘93 λοιπόν, συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Μαυρίκη σε βάρος του πρωθυπουργού για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η κόρη του Ντόρα (εδώ πέφτω απ’ τα σύννεφα. Η Ντόρα; Είναι δυνατόν; Μον Ντιέ).

Τον Ιούνιο του ‘94, η Βουλή παρέπεμψε ως «υποκλοπέα» μόνο τον Μητσοτάκη, χωρίς τους πιθανούς συνενόχους του, για πέντε αδικήματα με 164 υπέρ, 6 κατά και 5 «παρών», αλλά με απόντες τους βουλευτές της Ν.Δ.

Τον Ιανουάριο του ‘95 ο μεγαλόθυμος Ανδρέας  ζητεί από τη Βουλή την αναστολή των όποιων ποινικών διώξεων, με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Έβερτ να επιμένει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μη δοθεί η εντύπωση του συμψηφισμού.

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας οδηγούν  στην αναστολή των διώξεων του Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, με την ΕΥΠ (άλλοτε ΚΥΠ) που υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό γόνο Κυριάκο, να παρακολουθεί «νόμιμα» τις τηλεφωνικές συνομιλίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, και άρα θεωρητικά πιθανού μελλοντικού πρωθυπουργού, άγνωστο γιατί, αν και τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Πάντως σύμφωνα με διαρροές ξένων υπΕρεσιών, μάθαμε ότι ο εν λόγω παραγγέλνει συχνά κινέζικο φαστ φουντ και μερικές φορές σουβλάκια χωρίς τζατζίκι, ενώ έχει ρινγκτόουν στο κινητό του τον «Μπεζεντάκο» του Πάνου Τζαβέλα!

Συνεπώς η δημοκρατία μας, με αυτή τη γνώση, θωρακίζεται… όπως είπε ο Κυριάκος, ο οποίος χθες υποσχέθηκε περαιτέρω «διαφάνεια» στη δράση της ΕΥΠ!!!!!!!!!!!!

Άσχετα αν κάποιοι ποταποί γκρινιάζουν λέγοντας πως γι’ αυτό δε μπορούσαν επί 27 χρόνια να πιάσουν τη 17 Ν… επειδή όλοι οι κοριοί ήταν απασχολημένοι αλλού!

Συκοφαντίες…

Πάντως να τα λέμε όλα. Αυτά τα περίεργα δε συμβαίνουν μόνο στη μπανανία μας, αλλά και στις ΗΠΑ!

Και δεν αναφέρομαι στον «I am not a crook» Νίξον, ο οποίος συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη, χρησιμοποιώντας επίσημες υπΕρεσίες (όπως είναι η δική μας ΕΥΠ) για να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, και εξηφανίσθη δια παντός, αλλά και στον άλλον… τον παντοδύναμο Χούβερ, που από το 1924 ως το 1972 παρακαλώ, διετέλεσε αρχηγός του FBI.

Έχοντας ζήσει πάμπολλους προέδρους πολιτικούς του προϊστάμενους, που εναλλάσσονταν στον Λευκό Οίκο, και που κανένας τους δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί του, διότι όλοι γνώριζαν πως είχε στοιχεία (σε προσωπικά δικά του αρχεία) για όλους ανεξαιρέτως.

Από το τι έτρωγε ο καθένας, ως το ποια ή ποιον «πηδούσε».

Μέχρι και ο βετεράνος του Β’ΠΠ στρατηγός Αϊζενχάουερ, μέχρι και ο Τρούμαν που δε δίστασε να ρίξει δυο ατομικές βόμβες… μέχρι κι αυτοί τον έτρεμαν.

Γι’ αυτό και ο Χούβερ απομακρύνθηκε από τον θώκο του μόνο όταν απεβίωσε εις Κύριον… και ανακουφίστηκε η πολιτική ελίτ της Αμερικής.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν «μέντορας» των δικών μας προαναφερθέντων, επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε το FBI ως προσωπικό του φέουδο, συλλέγοντας στοιχεία για όλους ανεξαιρέτως, όχι προς όφελος της ασφάλειας του έθνους, αλλά για δικούς του ιδιοτελείς λόγους.

Σπάνια βέβαια χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που διέθετε, αφού μόνο κάποια αναφορά σε αυτά, ή μια απειλή δημοσιοποίησής τους, έκανε τους όποιους εν δυνάμει αντιπάλους του να τρέμουν σύγκορμοι.

Αυτή λοιπόν είναι η ουσία της συλλογής προσωπικών στοιχείων (νομίμως ή μη). Να σε φοβούνται όλοι. Όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε…

Με αποτέλεσμα ο Χούβερ να θεωρείται ο πιο ισχυρός μη εκλεγμένος  αξιωματούχος στην αμερικανική ιστορία!

Όσο για τους φακέλους και τα αρχεία που διατηρούσε, κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν.

Και όπως σε όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως δηλαδή και σήμερα στα δικά μας, άλλοι τον θεωρούσαν ως τον υπέρτατο ήρωα και πατριώτη, και άλλοι απλά ως έναν στυγνό ιδιοτελή εκβιαστή πορνόγερο.

Γιατί πορνόγερο; Διότι μετά τον θάνατο του αποκαλύφθηκε πως διέθετε ίσως τη μεγαλύτερη ιδιωτική ερασιτεχνική πορνογραφική συλλογή του κόσμου, προϊόν των παρακολουθήσεων «αντιπάλων» του επί δεκαετίες.

Λέτε να έχουμε τέτοια παρατράγουδα και στα καθ’ ημάς, αν ποτέ προχωρήσουν οι έρευνες για τις υποκλοπές του Ανδρουλάκη και ποιος ξέρει πόσων άλλων;

Μόνο αυτό μας έλειπε…

ΥΓ- Ο Κυριάκος χθες μας είπε πως αν και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, αν το γνώριζε δε θα την επέτρεπε…

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Εκτός κι αν είναι μαθητής του «άλλο το νόμιμο, και άλλο το ηθικό» του πάλαι ποτέ ισχυρού δελφίνου Βουλγαράκη, που εξηφανίσθη οριστικώς από το προσκήνιο…

Από τον Κοντολέοντα ως τον… Χούβερ! (Με μια ενδιάμεση στάση στον Τόμπρα, τον Μαυρίκη και τον Νίξον)

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο χαβαλετζίδικο κείμενο, συνάμα όμως ουσιαστικό.

    Ανέκαθεν συνέβαιναν αυτά, πέσανε όλοι απ’ τα σύννεφα, να πούμε.

  2. “Ο Κυριάκος χθες μας είπε πως αν και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, αν το γνώριζε δε θα την επέτρεπε…”

    Δεν μπορεί ν’ ανοίξει το στόμα του και να μην πει βλακεία. Γιατί θα την απέτρεπε, αν ήταν αναγκαία για λόγους π.χ. εθνικής ασφαλείας; Επειδή ο Ανδρουλάκης ανήκει στην κάστα των πολιτικών και όχι των κοινών θνητών; Πού είμαστε, μωρέ, στην Ινδία, ή στην Γαλλία τού ancien régime;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα