Από τη Goldman Sachs στον ΣΥΡΙΖΑ!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στις 17 Μαίου ο φίλος δημοσιογράφος και εξαιρετικός αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος έγραφε:
Μάνατζερ με θητεία στη Goldman Sachs (την τράπεζα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο και στην εξέλιξη της ελληνικής κρίσης χρέους) και στα ναυτιλιακά στις ΗΠΑ, o κ. Στέφανος Κασσελάκης στρατολογήθηκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η Καθημερινή (14.5.2023).
Όπου κι αν πας, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, βρίσκεις το “κόμμα της Goldman Sachs”, των βετεράνων της δηλαδή. E, καιρός είναι να εγκατασταθεί και στη “ριζοσπαστική αριστερά” της Ελλάδος να παρακολουθεί από τα μέσα την πορεία καταστροφής της Αριστεράς και της Ελλάδας.
Ε ρε κατακαημένη Αριστερά τι σούμελε να πάθεις.
Τον γνώρισε ο Πολάκης στον Τσίπρα. Έχει δουλέψει στην προεκλογική καμπάνια του αντιπροέδρου Μπάιντεν
ΔΚ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Την φύση, την σύνθεση και τη νοοτροπία αυτής της ομάδας καιροσκόπων που το “έπαιζαν” αριστεροί την γνωρίζαμε και απο νωρίς ήρθαμε σε αντίθεση μαζί της.
Κατάφερε, όμως, να αποκτήσει μια λαϊκή δυναμική και οι επιθέσεις της ήταν σκληρές. Κέρδισε και την εξουσία.
Είναι η κατάληξη – καλύτερα ο εκφυλισμός- αυτού που αποκλήθηκε ευρωκομμουνισμός.
Στην αρχή διαφοροποιήθηκαν απο τα σταλινικά κομμουνιστικά κόμματα και στην προσπάθειά τους να καταλάβουν και να νέμονται την εξουσία εκφυλίστηκαν στο σημερινό σημείο. Στελέχη της Goldman Sachs, συνολάκια, παρεούλες συγχρωτιζόμενες με τα γνωστά κέντρα να διεκδικούν την ηγεσία τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ευδοκιμήσουν. Δεν υπάρχει πάτος σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της ελληνικής. Γιατί; Διότι η χώρα δεν απέκτησε ποτέ και δεν διαθέτει και σήμερα ΕΘΝΙΚΗ αστική τάξη. Ούτε κοινωνία των πολιτών.
Διάφοροι κομπραδόροι την λυμαίνονται. Τηρουμένων των αναλογιών βρισκόμαστε σε κάποια φάση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τους κοτζαμπάσιδες να κυριαρχούν.
Θα μου πείτε υπερβολές. Θα το δούμε.
Τουλάχιστον ας εγκαταλείψουν τα περί αριστεράς. Αριστερά δεν είναι η διαφορετική μάρκα τσάντας, μπουτίκ, collier ή κολόνιας που φοράς.
Θα κυβερνήσουν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακόμη και αν εμφανισθούν με το πραγματικό τους όνομα: το κόμμα της Goldman Sachs. Και τα άλλα κόμματα θα πάρουν τα πραγματικά τους ονόματα. Το Κόμμα των Δεδομένων, π.χ. για τη Νέα Δημοκρατία κλπ. Το ΠΑΣΟΚ ακόμη προσπαθεί να καταλάβει αν είναι κόμμα, πριν το διεκδικήσει κάποια εταιρεία. Μια ομάδα πιτσιρικάδων νόμισαν πως ο πολιτικός φορέας είναι φοιτητικός σύλλογος. Και για να παίζουν χωρίς άγχος την πρέφα τους, καθάρισαν οτιδήποτε τους ήταν ενοχλητικό.
Η τραγωδία της Ελλάδας είναι οτι δεν υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε πρόσωπα να την κυβερνήσουν. Μοντελάκια, δεδομένοι και αγχώδεις αναζητητές κάποιας υποστήριξης ενός πολιτικοοικονομικού κέντρου.
Τουλάχιστον στην πρώτη μετεπαναστατική περίοδο ήσαν πιο ειλικρινείς. Τα κόμματά τους τα ονόμαζαν Αγγλικό, Γαλλικό Ρωσικό. Τώρα που την θέση των κρατών αναλαμβάνουν εταιρείες, ας προσαρμοσθούν ανάλογα.
ΥΓ: Για να διευκρινίσω: Το σχόλιο αφορά στον Συριζα ως αριστερό κόμμα. Αυτό αμφισβητώ. Μια εναλλακτική του φιλελευθερισμού είναι. Ο περί ου ο λόγος κύριος ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του ήταν στέλεχος της Goldman Sachs και είναι εφοπλιστής. Δηλαδή, ενας πετυχημένος άνθρωπος που εργάσθηκε στη ζωή του. Δεν είναι προϊόν κομματικού σωλήνα. Μακάρι να εμπλακούν στην ελληνική πολιτική ικανά πρόσωπα της διασποράς. Με τα τζάκια πρέπει να τελειώνουμε. Αλλά ένα λαός με ζωντανές, ακόμη, τις ρίζες και τις αναμνήσεις απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους δυνάστες του.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι “φυτευτοί” ευδοκιμούν κι έχουμε λαμπρά παραδείγματα από την Γεωργία και την Ουκρανία…..

  2. Προπαγάνδα καί ἐπικοινωνιολόγοι. Ὄχι ὅτι δέν ὑπῆρχαν αὐτές οἱ μέθοδοι ἀπό ἀρχαιοτάτων χρόνων. Ἀλλά τότε στήν μικρή κοινότητα γνωριζόντουσαν ὅλοι.
    Ἄν νομίζετε ὅτι μάθατε στό σχολεῖο τήν ἱστορία τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου μπορεῖ νά κάνετε λάθος. Ἀναζητεῖστε τήν σχετική ἀνάρτηση τοῦ κ. Κασσελάκη.

  3. Επειδή προβάλλει την διαφορετικότητά του, η οποία αρχίζει πλέον να απλώνεται και επικρατεί στα δημόσια πράγματα θα πάει καλά. Οι σπόνσορες του διάλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ όπου γίνεται ευκολότερα εύπεπτος. Αν θέλει κάποιος σήμερα να προκόψει θα πρέπει να είναι σε πολλά πράγματα διαφορετικός. Αυτούς χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα για να κάμψει τις αντιδράσεις της παγκοσμιοποίησης.

  4. Τελικά είναι , πετυχημένος και πλούσιος και πρέπει να εμπλακεί στην πολιτική σκηνή της Πατρίδος ή είναι ”φυτευτός” ο κ. Κασσελάκης;;; .
    ‘Ένα είναι βέβαιο πια ότι, τώρα που στην Ελλάδα μετά το 2015 οι ”ευρωσκεπτικιστές” και οι αντιδυτικοί είναι περίπου στο 10% των Ελλήνων θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κόμμα -ναι υπό τον κ. Κασσελάκη στην αρχή- ως ”υποκατάστημα” του Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος , που στην επόμενη 10ετία θα εναλλάσσεται στην εξουσία με την φιλοευρωπαϊκή και φιλοδυτική εξαρχής ,αλλά και με πίστη στην Ελληνορθοδοξία ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,που ρίζωσε για τα καλά ,αφού κατάφεραν οι πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί να μη την διασπάσουν στην οικονομική κρίση , όπως έγινε στο ”σοσιαλιστικό ”ΠΑΣΟΚ , που παρήγαγε ιδέες στα αμφιθέατρα και στις πλατείες ,αλλά δεν παρήγαγε πολιτική για την Ελλάδα μας .
    Η 3 Σεπτέμβρη 2023 πλησιάζει και για τον Σύριζα, από την επωνυμία του οποίου σίγουρα θα φύγει το -ριζα.

  5. Οι απαντησειςη Η ΣΙΩΠΕΣ σε ερωτηματα προληψης ατυχηματων κρινουν την ποιοτητα…π.χ. Τι δείχνει για την αξιοπιστία νομιμότητας της Ελλάδος προς επενδύτες,ΕΕ,ΝΑΤΟ η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από νομικούς, πολίτικους κ. α. ΑΠΛΏΝ ερωτημάτων πρόληψης απωλειών ζώων; ΈΧΕΙ ο κάθε συνιδιοκτήτης, διαχειριστής υποχρέωση ενεργειών, ερωτημάτων προς σχετική υπηρεσία (Δασαρχείο, Δήμο, Αστυνομία) αλλά κ η υπηρεσία για σχετικές ενέργειες;… Η ΠΡΌΛΗΨΗ κ όχι οι επιμελημένες σιωπές (ίσως λόγω πιέσεων, απειλών ισχυρών;) σώζουν ζωές κ από αυτοάνοσες τύψεις συνείδησης π. χ.
    1 Οδηγίες πυρασφάλειας
    Βήμα 1 – Δημιουργία αντιπυρικής Ζώνης
    Δημιούργησε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10m τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά. Χρησιμοποίησε τσουγκράνες για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχάσεις την κεραμοσκεπή και τις υδρορροές οι οποίες θα πρέπει να είναι μεταλλικές
    Βήμα 2 – Κλάδεμα δέντρων
    Κλάδεψε τα δέντρα μέχρι το ύψος των 3m, αφήνοντας απόσταση TOYΛΑXIΣΤΟ 5m από το σπίτι. Αραίωσε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 3m από τα κλαδιά του άλλου…»
    ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΥΚΑ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ μαλλον ΔΕΝ ισχυουν στο περιγυρο παραλιακης πολυκατοικιας (με 21 ιδιοκτητες,χρηστες(μηχανικοι,δικηγοροι,γιατροι,επιστημονες με παιδακια,εγγονακια κτλ) που μενω στη Μεταμορφωση Χαλκιδικης διπλα στο καμπινγk ΣANNI BAY….
    2.ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ σχετικη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ειναι κλειδωμενη η πορτα προς ταρατσα ,η ιδιοκτητης διαμερισματος (με αρχικο ιδιοκτητη τον εργολαβο κατασκευης) στη ταρατσα ΔΕΝ μας δινει σε ολους τους ιδιοκτητες κλειδια της πορτας προς ταρατσα χωρις να δινει στη διαχειριστρια το νομιμο εγγραφο που νομιμοποιει το διαμερισμα της και την αρνηση να δωσει στους ιδιοκτητες κλειδια της πορτας προς ταρατσα.ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ και ανοιγαν την πορτα προς ΤΑΡΑΤΣΑ η αλλη εξοδο κινδυνου(ο νομος επιβαλει να ανοιγε ευκολα) ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ μετα τον εμπρησμο της τραπεζας της Marfin.. .Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη «ο καπνός και τα τοξικά αέρια από την καύση των πλαστικών και χαρτικών τους σκότωσαν σχεδόν αμέσως. Απώλεσαν τις αισθήσεις τους και λίγο μετά πέθαναν».Στη συνοδευτικη στα σχολια κατοψη δωματος στο φακελο αδειας 660/1973 της διοροφης οικοδομης του στη πολεοδομεια
    ΔΕΝ υπαρχει ΤΟ διαμερισμα που υπαρχει οπως δειχνει η φωτο στα σχολια ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..https://web.facebook.com/groups/371936250882560/posts/1065209351555243/?__cft__%5B0%5D=AZXpfmVKblJNF9in6GiHeSR0n5Pta3mwt5jD5QOZCIIRvUgcHvfpL2dMqcjIxTUCZHt5LDoa5X4vKSAXxNUmNI9ukpLqHRiOdll0cWT-mhALwnDRwcXuH8sTh0k_3szOakDsjRqx1p9D7flSUrDmemdAY3bLPMCFg0LmATwFnZ1FQw&__tn__=%2CO%2CP-R

  6. Οι απαντησεις Η ΣΙΩΠΕΣ σε ερωτηματα προληψης ατυχηματων κρινουν την ποιοτητα…π.χ. Τι δείχνει για την αξιοπιστία νομιμότητας της Ελλάδος προς επενδύτες,ΕΕ,ΝΑΤΟ η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από νομικούς, πολίτικους κ. α. ΑΠΛΏΝ ερωτημάτων πρόληψης απωλειών ζώων; ΈΧΕΙ ο κάθε συνιδιοκτήτης, διαχειριστής υποχρέωση ενεργειών, ερωτημάτων προς σχετική υπηρεσία (Δασαρχείο, Δήμο, Αστυνομία) αλλά κ η υπηρεσία για σχετικές ενέργειες;… Η ΠΡΌΛΗΨΗ κ όχι οι επιμελημένες σιωπές (ίσως λόγω πιέσεων, απειλών ισχυρών;) σώζουν ζωές κ από αυτοάνοσες τύψεις συνείδησης π. χ.
    1 Οδηγίες πυρασφάλειας
    Βήμα 1 – Δημιουργία αντιπυρικής Ζώνης
    Δημιούργησε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10m τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά. Χρησιμοποίησε τσουγκράνες για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχάσεις την κεραμοσκεπή και τις υδρορροές οι οποίες θα πρέπει να είναι μεταλλικές
    Βήμα 2 – Κλάδεμα δέντρων
    Κλάδεψε τα δέντρα μέχρι το ύψος των 3m, αφήνοντας απόσταση TOYΛΑXIΣΤΟ 5m από το σπίτι. Αραίωσε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 3m από τα κλαδιά του άλλου…»
    ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΥΚΑ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ μαλλον ΔΕΝ ισχυουν στο περιγυρο παραλιακης πολυκατοικιας (με 21 ιδιοκτητες,χρηστες(μηχανικοι,δικηγοροι,γιατροι,επιστημονες με παιδακια,εγγονακια κτλ) που μενω στη Μεταμορφωση Χαλκιδικης διπλα στο καμπινγk ΣANNI BAY….
    2.ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ σχετικη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ειναι κλειδωμενη η πορτα προς ταρατσα ,η ιδιοκτητης διαμερισματος (με αρχικο ιδιοκτητη τον εργολαβο κατασκευης) στη ταρατσα ΔΕΝ μας δινει σε ολους τους ιδιοκτητες κλειδια της πορτας προς ταρατσα χωρις να δινει στη διαχειριστρια το νομιμο εγγραφο που νομιμοποιει το διαμερισμα της και την αρνηση να δωσει στους ιδιοκτητες κλειδια της πορτας προς ταρατσα.ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ και ανοιγαν την πορτα προς ΤΑΡΑΤΣΑ η αλλη εξοδο κινδυνου(ο νομος επιβαλει να ανοιγε ευκολα) ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ μετα τον εμπρησμο της τραπεζας της Marfin.. .Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη «ο καπνός και τα τοξικά αέρια από την καύση των πλαστικών και χαρτικών τους σκότωσαν σχεδόν αμέσως. Απώλεσαν τις αισθήσεις τους και λίγο μετά πέθαναν».Στη συνοδευτικη στα σχολια κατοψη δωματος στο φακελο αδειας 660/1973 της διοροφης οικοδομης του στη πολεοδομεια
    ΔΕΝ υπαρχει ΤΟ διαμερισμα που υπαρχει οπως δειχνει η φωτο στα σχολια ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..https://web.facebook.com/groups/371936250882560/posts/1065209351555243/?__cft__%5B0%5D=AZXpfmVKblJNF9in6GiHeSR0n5Pta3mwt5jD5QOZCIIRvUgcHvfpL2dMqcjIxTUCZHt5LDoa5X4vKSAXxNUmNI9ukpLqHRiOdll0cWT-mhALwnDRwcXuH8sTh0k_3szOakDsjRqx1p9D7flSUrDmemdAY3bLPMCFg0LmATwFnZ1FQw&__tn__=%2CO%2CP-R

  7. Ερώτηση προς τον αγαπητό Σ. Α. Ν. Η Νέα Δημοκρατία έχει πίστη στην Ελληνορθοδοξία; Πόθεν τεκμαίρεται αυτό;

    • Καλή η ερώτηση και εύκολη η απάντηση.
      Ας ξεκινήσουμε από τους τύπους.
      Όλοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας μιλούν και γράφουν για την Πατρίδα-Ελλάδα μας (ο διεθνισμός τους είναι άγνωστος) και όλοι οι Αρχηγοί της όταν μπορούν και εκκλησιάζονται γνωρίζουν να σταυροκοπιούνται κανονικά και όχι ”παίζοντας μαντολίνο” .
      Όλοι οι Αρχηγοί της έκαναν γάμο θρησκευτικό , ένας δε υπέγραψε πρώτος να συνεχίζεται να αναγράφεται το θρήσκευμά μας στις ταυτότητες. ΚΑΙ τέλος
      ουδέποτε έθεσαν θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους .
      ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
      Υ.Γ Υπάρχουν και ”’άρχοντες” και ψηφοφόροι της ,που δεν τηρούν τους τύπους ,αλλά ούτε η Πατρίδα, ούτε το κόμμα και κυρίως ούτε ο Αρχηγός της Θρησκείας μας τους αποκλείει ,γιατί με ειλικρινή μετάνοια και ο ληστής επί του Σταυρού πήγε στον Παράδεισο.
      Να μη θυμηθούμε τους αείμνηστους Ανδρέα Παπανδρέου και Φλωράκη που στα στερνά τους εξομολογήθηκαν, ή την κυρία Κανέλλη που παρότι είναι βουλευτής του ΚΚΕ φορά εμφανώς τον σταυρό της βαφτίσεώς της ;;; .

  8. Στήν ἐπιστολή του ἀναφέρεται:
    ¨Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα στις 7.15μμ στους Τάφους του Βενιζέλου ¨

    γιά τούς γνωρίζοντες τό ὀρθό εἶναι ¨ στούς Τάφους τῶν Βενιζέλων ¨.

    https://www.protothema.gr/politics/article/1406632/o-kasselakis-anakoinonei-upopsifiotita-ekkinisi-apo-ta-hania-me-apoda-ton-polaki/

    • Για τον κ. Κασσελάκη τίποτε;;;.
      Μήπως είναι ο Τραμπ – ως επιχειρηματίας- τη Ελλάδος ;;;.
      Από την εφηβεία του στις ΗΠΑ μεγάλωσε και ως άτομο και ως επιχειρηματίας. Πάντως εμφανίσιμος και νέος και με τον κ. Πολάκη ”φρουρό” θα τον προτιμήσουν και οι Κρητικοί ,για να συνεχίσουν να διοικούν την Ελλάδα και ας παραπονούνται οι Πελοποννήσιοι , που καθησύχασαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Βουλή, με Πρόεδρο της Βουλής τον Αρκάδα Χαράλαμπο Βοζίκη το 1934 με το κυνικό ”μην ανησυχείτε κύριε Πρόεδρε .Την Ελλάδα θα την διοικεί ,είτε η Μεγαλόνησος ,είτε η Πελοπόννησος”.
      ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΒΑΡΕΩΣ- ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΗΘΗ ”ΕΠΕΒΑΛΑΝ”- ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ-ΤΟ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ – ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ”ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΣΕ ”ΑΠΟ ΤΟ 1955-1995.

      • Πολιτεύθηκε μέ τόν Σύριζα τῶν ΗΠΑ ὁ Τράμπ;
        Ἐγώ ἀναρωτήθηκα πῶς γράφεται στήν ἐπιστολή τοῦ κ. Κασσελάκη “στους Τάφους του Βενιζέλου “, ἐνῶ κι ἐσεῖς πού γνωρίζετε τά τοῦ Βενιζέλου τόσο καλά, θά ἔχετε ἀκουστά τόν Σοφοκλῆ Βενιζέλο, πού εἶχε τό ὄνομα τοῦ παπποῦ του.
        Ποιό εἶναι κυνικό, οἱ ρίζες τοῦ Ἑλληνισμοῦ;
        ᾿Εγώ ἔχω καταγωγή ἀπό τήν Πελοπόννησο, ἀλλά δέν μπορῶ νά πῶ ὅτι δέν ὑπάρχουν σπουδαῖοι Κρητικοί.

        • Τι ”κοτρώνα” είναι αυτή που πετάξατε για ρίζες του Ελληνισμού σε Πελοπόννησο και Κρήτη, αγαπητή κυρία Ελένη Π.
          Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε ,γιατί και ανιστόρητο είναι και προσβάλλει θανάσιμα τους ”ετερόχθονες” Έλληνες των άλλων περιοχών ,- αυτών που δημιούργησαν από τις Πόλεις-κράτη των μονίμως διχασμένων Ελλήνων της Νοτίου Ελλάδος την Αυτοκρατορία των Ελλήνων από το 333 π.Χ μέχρι το 1453 μ.Χ ,την παντοκρατορία του Ελληνισμού μέχρι το 1923 και την Ελλάδα της Ευρώπης το 1979- , πέραν του ότι αυτήν την φράση σας θα την εκμεταλλευτούν οι νέοι Φαλμεράιερς.
          Είχα και έχω πρώην συναδέλφους και φίλους από την Πελοπόννησο ,αλλά δεν αντέχω εκείνη την ”αξιοκρατική” άποψη τους ότι για όλα υψηλά αξιώματα προηγούνται οι δικοί τους.
          Τώρα καταλαβαίνω τι πόνο σας δημιούργησε ο Μακεδών Καραμανλής από το 1955-1995.
          Υ.Γ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟ .’
          ”ΝΕΦΕΛΕΓΗΡΕΤΑ ΔΙΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙΣ”.
          ( Ο κ. Τραμπ δεν πολιτεύθηκε με τον Σύριζα, αλλά από επιχειρηματίας σαν τον κ.Κασσελάκη έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ) και (ο πατέρας του Ελευθερίου Βενιζέλου δεν ονομαζότανε Σοφοκλής ,αλλά Κυριάκος).

          • Ποιό εἶναι τό ἀνιστόρητο κ. Σ.Α.Ν. πού θέλετε νά ἀνακαλέσω; Τόν Μινωϊκό καί τόν Μυκηναϊκό πολιτισμό; Εἶχαν πολιτισμό καί στίς πόλεις-κράτη οἱ Ἕλληνες καί ἑνώθηκαν ἔναντι ξένων ἐχθρῶν λόγω πολιτισμικῶν καί ἄλλων διαφορῶν μέ αὐτούς καί ὄχι γιατί ἦταν διχασμένοι. ῾Ο ῾Ελληνικός πολιτισμός ἦταν καί εἶναι ἑνιαῖος.
            Κανένα πόνο, μεγάλωσα μέ πατέρα Βενιζελικό καί Καραμανλικό. Δέν εἶπα ὅτι δέν ὑπάρχουν καί ἄλλοι σπουδαῖοι ἄνδρες καί γυναῖκες ἀπό ὅλα τά μέρη τῆς Ελλάδος, παντοῦ ὑπάρχει πολιτισμός ἀρχαιόθεν νά ἐμπνέονται.

  9. Η επιλογή Κασσελάκη είναι η οριστικοποίηση της αμερικανικής
    επικυριαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ. (Υλοποιεί επακριβώς το μνημόνιο
    του Biden:
    Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
    Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons
    «Προεδρικό Μνημόνιο για την προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των
    Λεσβιών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων, Τρανσέξουαλ, Παράξενων, και Διαφυλικών
    ατόμων σε όλο τον κόσμο.»
    Ημερομηνία: 2021-02-04
    Πηγή:
    https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-arou
    nd-the-world/
    )

  10. ”Ποιο είναι κυνικό , οι ρίζες του Ελληνισμού;. Εγώ έχω καταγωγή από την Πελοπόννησο , αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν σπουδαίοι Κρητικοί”.
    ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ Π. και να προσθέσετε στην αρχική σας φράση μετά το σπουδαίοι Κρητικοί και από όλα τα μέρη της Ελλάδος -που γράψατε στην απάντησή σας.
    Οι πολιτισμοί δεν αποτελούν ρίζες του Ελληνισμού, σε μια Ελλάδα που ολόκληρη είχε θρησκεία το Δωδεκάθεο και μιλούσε τα ελληνικά με ιδιωματισμούς ,ενώ από τον Βορρά ξεκίνησε ο παγκοσμίως αποδεκτός φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο δάσκαλος του πρώτου μεγάλου της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Να το ξαναγράψω Οι τοπικισμοί είναι εθνικές αιρέσεις.

    • Τί νά ἀνακαλέσω, τήν καταγωγή ἀπό τή μητέρα μου;
      Ἴσως γιά ἄλλο νά μιλάω ἐγώ, καί ἄλλα νά φαντάζεστε ἐσεῖς.

      ᾿Εσεῖς ἀναφερθήκατε στούς Κρητικούς λέγοντας μετά ¨ας παραπονούνται οι Πελοποννήσιοι ¨ καί σᾶς ἀπάντησα ἐπί αὐτῶν τῶν δύο περιοχῶν ὅτι ΄ ᾿Εγώ ἔχω καταγωγή ἀπό τήν Πελοπόννησο, ἀλλά δέν μπορῶ νά πῶ ὅτι δέν ὑπάρχουν σπουδαῖοι Κρητικοί. ΄.
      ῾Ο ῾Ελληνικός πολιτισμός εἶναι συνυφασμένος μέ τά ἱερά τῶν ῾Ελλήνων, παντοῦ ὅπου ἀναπτύχθηκαν ῾Ελληνικές πόλεις καί στά θέατρα, τά Μαντεῖα, τά ᾿Ασκληπιεῖα κλπ.
      Γιά τοπικισμό μιλᾶτε ἐσεῖς. ῾Ο ᾿Αριστοτέλης ἐπιλέχθηκε ἀπό τόν Βασιλιά Φίλιππο γιατί ἦταν μαθητής τοῦ Πλάτωνα.

      • ΜΗ ΣΥΓΧΕΈΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ, ΠΟΥ ΡΊΖΩΣΕ ΠΑΝΤΟΎ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
        ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ .
        ”ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

        • Μήν συγχέετε τίς δικές σας ρίζες μέ τίς ρίζες τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Δέν ὑπάρχουν δύο Ἑλλάδες. «Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία» καί ὄχι μόνον γεωγραφικά.

          • Δηλαδή μόνο στην νότιο Ελλάδα έχει ρίζες ο Ελληνισμός ,γιατί εσείς γράψατε ότι τις ρίζες του Ελληνισμού , είναι στην Πελοπόννησο και την Μεγαλόνησο.
            Ας το θεωρήσω ”εκ παραδρομής γλωσσής” , που λέγαμε στο Γυμνάσιο . ΤΕΛΟΣ .

    • Από που τεκμαίρεται πέραν καθε αμφιβολιας, και οχι με έμμεσα στοιχεία, ή απο υστερεςε πηγές, οτι ο Αριστοτέλης ηταν δασκαλος του Μ Αλεξάνδρου. Υπαρχει μαρτυρία ενός εκ δυο τουλαχιστον,οτι ισχυσε κάτι τέτοιο;

      • Εκ πολλών και το εξής ένα .
        Όταν οι Αθηναίοι έμαθαν για τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, για να γλυτώσει από την ”αγάπη” τους πήγε στην Χαλκίδα ,όπου και πέθανε ο Σταγειρίτης φιλόσοφος .
        Να επισκεφθείτε την Πέλλα και τη Νάουσα και θα το διαπιστώσετε και εσείς . Εγώ δηλώνων , ”κρίμα για εσάς”.

  11. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ πρός κ. Κασσελάκη:

    * Με τι visa πήγε στην Αμερική; Είναι Αμερικανός πολιτης;
    * Πήρε αναβολή από στρατό; Με τι δικαιολογητικά; Έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ για 11 χρόνια (δηλ. απο 1η δημοτικού, αφού η πρόσκληση από τον στρατό του έρχεται στα 18). Θα μου πεις μπορεί να πήρε αναβολή λόγω σπουδών (αλλά παλι θα έπρεπε να παρουσιαστεί μετα τις σπουδες), μπορεί να πήρε απαλλαγή λογω ψυχασθενειας, να ισχυε αλλος νομος, κλπ. Απλά ρωτάω να μας πει κάποιος
    * Πως δανειοδοτηθηκε με προσωπική εγγύηση; Εγγύηση τίνος; Δική του ή κάποιου άλλου και με τι ανταλλάγματα;
    * Τι περιουσιακή κατάσταση δηλώνει στην Ελλάδα. Ναι μεν δεν φορολογείται το εφοπλιστικό εισόδημα αλλά δεν πρέπει να δηλωθεί στην Ε1 για να αποφευχθεί η φορολογια των τεκμηρίων;
    * Για τι παραδικαστικά κυκλώματα μιλάει; Ας τα αποκαλύψει.

  12. Όχι άλλοι αριστερόστροφοι(;) σωτήρες!!! Χορτάσαμε από ανικανότητα , αμορφωσιά και πόζα!
    Ζητούνται φιλοπάτριδες και μορφωμένοι και εργατικοί άνθρωποι, ούτε ακροδεξιοί περιθωριακοί και ναζίδια, ούτε αριστεροί-προοδευτικοί με δεξιά τσέπη, ούτε οπισθοδρομικοί δεξιοί και ψάλτες. Δεν υπάρχουν πιά κανονικοί άνθρωποι εδώ, άνθρωποι με την κοινή λογική και ευφυϊα;
    Δεν θέλουμε άλλον σωσμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα