Από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία 40 νεκροί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στην ανατολική Συρία έχει αυξηθεί σε σαράντα ανθρώπους.

Το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, τα αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν μια σειρά από απεργίες σε στρατιωτικές θέσεις και αποθήκες όπλων στην περιοχή  Ντέιρ εζ Ζορ και αλ Μπουκαμάλ  κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Προηγούμενες αναφορές έλεγαν για  περίπου 31 θύματα  από την αεροπορική επίθεση, όπως σημειώνει το TASS.

Το Γραφείο Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές στην ανατολική Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν οι επτά νεκροί είναι Σύριοι. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι μαχητές των ιρανικών παραστρατιωτικών σχηματισμών. Ο σκοπός της επίθεσης ήταν οι αποθήκες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση όπλων που παραδίδονται από το Ιράν.

Το χτύπημα ακολούθησε τη συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και του αρχηγού του Μοσάντ, Γιόσι Κοέν.

Άλλες πηγές ανέφεραν οι Ισραηλινοί έλαβαν πληροφορίες για την περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ από τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η αεροπορική επίθεση στη Συρία είναι η δεύτερη πράξη ισραηλινής επιθετικότητας το 2021.

Στις 7 Ιανουαρίου, το Τελ Αβίβ  είχε προβεί σε πυραυλική επίθεση με αεροσκάφη από τα  Υψίπεδα του Γκολάν στις νότιες περιοχές της Δαμασκού.

Η Συρία έχει επανειλημμένα καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη με αίτημα να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας συνεχίζονται.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα